Plus artikel

Pondus er et navn, der forpligter, men også et navn som den aarhusianske restaurant lever op til. Navnet er ikke det eneste Pondus har at leve op til. Pondus er nemlig lillebror til den meget anerkendte restaurant Substans. Men Pondus er på ingen måde Substans underlegen.


MICHELIN-GUIDEN HAR HÆDRET MED UDMÆRKELSEN BIB GOURMAND

Pondus går ikke direkte i sin Michelin-brors fodspor – og det har aldrig været forældrenes formål med efternøleren, der kom otte år efter Substans. Skaberne, Louise og René, ville med Pondus lave en mere mangfoldig restaurant – hvor alle kan være med, forklarer Louise. De ville ikke have endnu en restaurant, der serverer avancerede gourmetmiddage, men en restaurant, hvor mad og kvalitet hænger godt sammen. På Pondus får du med andre ord value for money. Og du får det på så vellykket en måde, at Michelin-guiden har belønnet Pondus med en Bib Gourmand-pris – prisen der er mere folkelig end de berømte stjerner – for 6. år i træk.

OGSÅ HER KAN DU SPISE MED GOD GRØN SAMVITTIGHED

På nogle punkter falder Pondus dog ikke langt fra stammen. René og Louise holder på Pondus fast i filosofien om lokale råvarer, bæredygtighed, grøn dominans på tallerkenerne og økologi.

De sarte nordiske smage går også igen, men i en mindre high end-forklædning:

”Med Pondus ville vi gerne have et mere legesygt ’nede på jorden’ nynordisk bistrokøkken”, siger Louise.

Også på Pondus fylder biodynamiske vine og naturvine godt op på hylderne – men der er også lavet lidt plads til mere klassiske og konventionelle vine.

HER VIL DU GERNE SIDDE OG SPISE

Pondus har flere trumfkort end et sublimt køkken og en velovervejet vinkælder. Pondus har også sin beliggenhed i ryggen med udsigt ned til Aarhus Å – i den rolige ende af Åboulevarden. Du befinder dig lige i smørhullet med gåafstand til alle Aarhus´ perlesteder.  

NEDE PÅ JORDEN TRODS TOPKLASSE-STANDARD

Indretningsmæssigt træder Pondus’ bistro-gener også frem: Restauranten er rustikt, enkelt indrettet med rå vægge, små borde og en stor menutavle, hvor dagens retter er skrevet med kridt. Stedet lægger heller ikke op til, at du kommer i dit stiveste puds – du er velkommen i jeans, sneakers og T-shirt. Nyd den uhøjtidelige, afslappede stemning og ej at forglemme maden, som har fået Michelin-guidens forfattere til at huje og heppe.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Pondus.