Plus artikel

Fuego betyder ild på spansk. Og det er ikke et tilfælde, at Fuego har opkaldt deres restaurant efter de livgivende flammer. Den argentinske restaurant bruger næsten ild i alt, hvad de laver. De kommer fra "ildlandet", Patagonien ... og dét kan mærkes. Fuego har nemlig gjort det til en mission at bringe deres rødglødende argentinske passion for mad ned på din tallerken.


Fuego ligger højt mod Nord. I centrum af kolde København finder du den fantastiske bøfrestaurant. Men du bliver hurtigt transporteret ca. 12.000 kilometer sydpå, når det åbne ildsted, de bløde tangorytmer og hele den varme atmosfære sender mindelser til meget varmere himmelstrøg fra ejernes hjemland: 

"I Argentina elsker folk de øjeblikke, man deler sammen, når man går ud og spiser. Dén varme og levende atmosfære har vi hos Fuego", siger manden bag, Juan Alvarez. 

Hos Fuego dyrker de nemlig samværet, nærheden omkring måltidet - og den helt specielle argentinske madånd: 

"Vi går efter at give en anderledes madoplevelse til den københavnske restaurantscene. Vores mad er både inspireret af de ældgamle teknikker og nye, trendy madtendenser fra Argentina og resten af kontinentet." 

 

NÅR HYGGEN KOMMER FRA ILD

Du mærker næsten de levende flammer, så snart du træder ind ad døren hos den populære københavnerrestaurant. Lyse farver og hvid er udskiftet med træ og et stort åbent ildsted, og lige præcis ilden er omdrejningspunktet for restaurantens gastronomi. Her indgår de levende flammer i de fleste tilberedninger på restauranten, fra grillet kød til røginfuserede svampe.

Men det er ikke alt. Ikke nok med, at der er masser af åben ild i køkkenet, får hele restaurantens sjæl sit liv fra de varmende flammer:

"Vores koncept er centreret omkring ild. Ildstedet bringer folk sammen; varmen opheder sjælen. I Danmark bruger I stearinlys til at sprede hygge. I Argentina tænder vi et ildsted, laver en 'asado' og nyder kvalitetstid med venner og familie; vores 'hygge' kommer fra den åbne ild. Duften af brændt træ, den subtile duft af røg - det er der ingen lyspærer, der kan simulere!" fortæller Juan Alvarez.

De varmblodige argentinske madtraditioner gennemstrømmer selveste restaurantens DNA, hvor der er knald på både smage, stemning - og masser af mørt, fantastisk kød på menuen.

 

FUEGO VIL LAVE BYENS BEDSTE BØF

Argentina er kendt for deres helt ekstraordinære oksekød, der er smækfyldt med smag, stegt over åben ild og ikke mindst så mørt og fedtmarmoreret, at det smelter på tungen af dig. Den fabelagtige steak-tradition har Fuego taget med til København. Her gør de nemlig en dyd af kun at servere de bedste råvarer for dig - og kødet er (bestemt!) ingen undtagelse. Det er nemlig især her, man virkelig kan mærke, hvor passionerede og nørdede Fuego er omkring dét, de serverer på din tallerken: 

"Churrrasco er en kornfodret black angus-ko fra Argentina. Men i virkeligheden er det en kombination af græs- og kornfodret. Kødet er lidt fastere end amerikanske køer, men det har også en dybere smag!" siger Juan Alvarez.

 

De store bøffer på 250g. er af den højeste kvalitet fra Aberdeen Black Angus-kvæg, der er stegt over åben ild og derfor får den karakteristiske argentinske grill-smag. En bøf hos Fuego er næsten garanteret at sende dig durk mod meget varmere himmelstrøg. 

 

MODERNE MAD MED DE FRISKESTE RÅVARER

Selvom Fuegos bøffer i sig selv er et besøg (eller mange!) værd, er det ikke det eneste, du kan glæde dig til. Restauranten er nemlig passionerede omkring at servere de friskeste og bedste råvarer for deres kunder - og der bliver kælet for hver en lille detalje.

"Vi går konstant efter at sikre, at vores forhandlere er de aller bedste." slår Juan Alvarez med stolthed fast. 

"Udover kødet, så følger vores menu de lokale sæsoner - og for at gøre op for vores specialimporterede kød, er resten af vores menukort fra lokale forhandlere."

Og det er virkelig dét, der gør, at Fuego løfter sig til højere luftlag end din ordinære steak-restaurant. Fuego forsøger altid at være opfindsomme og arbejde med lækreste, lokale råvarer i sæson, som de overhovedet kan komme i nærheden af. I samspil med ægte argentinsk ild og passion, er det en restaurantoplevelse, du ellers skal rejse til den modsatte side af jorden for at opleve. 

 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Fuego.


FOTO KREDIT: ALEXANDER BANCK-PETERSEN
SKRIBENT: LIVA HELIO