Et stykke af England i hjertet af København
Skribent: Søren Folke Larsen
Foto: Alexander Banck-Petersen
Når man skal gengive en af de mest stolte engelske traditioner
skal det gøres ordentligt. Det gør nyåbnede Fish & Chix. Når du
sidder ved det over 100 år gamle tårn på Kgs. Nytorv og nyder en
stor omgang af deres fish 'n' chips, flyver tankerne hurtigt til
London. Alt ved retten skal være så autentisk som muligt hos Fish
& Chix. Så den er selvfølgelig pakket ind i 'avispapir', og der
er mulighed for den traditionelle engelske tartar-dressing.
Det er Café Charlottenborg på Nyhavn, der står bag Fish &
Chix. Stedets ejer synes, stedet var så egnet til fish'n'chips, at
det bare måtte prøves. Han har tidligere selv boet i England i fire
år, så det er ikke en fremmed ret for ham. Med dagens tilbud får du
2 x hjemmelavede portioner fish'n'chips, og du kan frit vælge
mellem 2 fadøl (40 cl), kaffe eller sodavand (25 cl).
Fish & Chix viser, at fish'n'chips er en lækker spise, og
derfor er alt ved retten naturligvis hjemmelavet. Det er ikke bare
frisk fra fryseposen hos Fish & Chix
. Fisken er frisk fra
havet og hjemme-friteret, kartoflerne er næsten nyopgravede og
snittet til rustikke fritter, og mayonnaisen er hjemmerørt ligesom
den traditionelle tartar-sovs.
Det bliver udelukkende brugt gode, friske råvarer, og fish'n'chips
er en kvalitetsret hos Fish & Chix.
De første papirskræmmerhuse fyldt med lækker
kvalitets-fish'n'chips bliver langet over disken fra tårnet på
hjørnet af Kgs. Nytorv (krydset ved Store Kongensgade og
Gothersgade) fra den 27. april og indtil videre sommeren ud.