2 for 1 på lækker Tapas Tallerken på den skjulte perle Løve’s Bogcafé

Løve's er et kulturrum med
litteratur og musik

Skribent: Paw Grabowski

Foto: Rikke Myung Sun Nielsen

Hengemt i arkaden mellem Vesterbrogade og Matthæusgade gemmer der sig et berigende åndehul. Løve's er ikke bare en bogcafé med også et antikvariat og en pladecafé med poesiaftener og koncerter. Løve's er kort sagt et kulturrum med plads til både afslapning, eftertænksomhed og kreativitet. Tag en pause fra byens stres og nyd Dagens Tilbud på 2 for 1 på Løve's Tapas Tallerken.


Langs cafeens vægge står bøgerne opdelt i overskuelige kategorier, spredt på gulvet står borde, lænestole og lamper med blød belysning og ud i det stemningsmættede rum strømmer behagelig musik. På espressomaskinen ved disken sidder en tøjdyrsløve som, sammen med cafeens navn, gemmer på bagmændene Allan og Kennys fælles forkærlighed for Astrid Lindgrens 'Brødrede Løvehjerte'.

Løve's bogcafe åbnede for snart 2 år siden. Allan og Kenny mødte hinanden på Århus Universitet og startede cafeen "ud fra en fælles drøm om at forene kaffe, bøger og hygge," fortæller Allan og fortsætter med et smil: "blandet med en vis idealisme og et ønske om, at få folk til at tænke større - uden en løftet pegefinger."

Det første der møder dig, når du går gennem cafeens dør, er da også 'Løve's 10 Bud' på bøger, som kan inspirere til sommerlæsningen. På spørgsmålet om hvad der er god litteratur, svarer Allan: "Dostojevskij er ikke til at komme udenom. 'Forbrydelse og Straf' er en bog, der skal læses". Derudover nævnes nordmanden Erlend Loes bøger "Doppler" og "Naiv. Super." - "og så må man selvfølgelig ikke glemme Herman Hesses 'Steppeulven'." Sidstnævnte bog hænger - sammen med andre favoritter - bogstaveligt talt fra loftet i den hyggelige Café.

Kommende arrangementer:

Den 18. august får Løve's Bogcafé besøg af sangere, der deltager i 'Copenhagen Songwriter Festival' og den 20. august kan du høre sangskrivere fra Berlin. Den 23. september kan du opleve Alberte Winding & Benjamin Koppel, og i weekenden den 1., 2. og 3. oktober afholdes en festival med litteratur og musik fra bl.a. Frodegruppen40 og Skammens Vogn.

Betingelser

  • Kan indløses fra 17.08.2010 til 15.11.2010.

Ingen betingelser.Information

Åbningstider:

Man-fre: 10-19

Lør: 10-16

1. søndag i hver måned 10-16

www.loeves.dk

Anmeldelser

AOK

"Med den dæmpede belysning, de mosgrønne plyssofaer og de tilpas patinerede chesterfield-lænestole er caféen et hyggeligt og varmt refugium fra nabolagets hårde gader."

Set på aok.dk

Aftalepart

Loves Bogcafe
CVR: ??
  • Loves Bogcafe
    Løve’s Bogcafé
    Vesterbrogade 97b / Matthæusgade 46
    1620 København V
Vælg variation
Vælg variation