Klassisk københavnersted uden bekymringer
Skribent: Søren Folke Larsen
Foto: Alexander Banck-Petersen
Sans Souci har mange år på bagen og er en legende i det
københavnske restaurant-miljø. Og det er ikke ufortjent. Stedet er
stadig den dag i dag i den absolutte top, når det gælder klassikere
fra det danske frokostbord
Sans Souci betyder "uden bekymring" på dansk. Og sans souci er
også noget, der gennemsyrer hele den gamle restaurant. Både
indretning, ejer og personale gør - sammen med den gode mad - at
stedet virkelig lever op til sit navn.
Ejeren, Dorte Bülow, har drevet restauranten på Frederiksberg i
mere end tyve år - og med fokus på det gode, danske køkken. Lige
fra den populære stegte flæsk til det lækre højtbelagte smørrebrød.
I kan roligt give jer i kast med de ellers så slidte retter fra det
danske frokostbord. Rødkål og remoulade er nemlig hjemmelavet, og
råvarerne er af høj kvalitet.
Inspirationen til indretningen kommer fra de franske bistroer og
kan måske virke lidt 'brunt i brunt,' men det er ligeså meget
'hygge med hygge på toppen'.
Navnet Sans Souci kan føres helt tilbage til 1798, da murermester
J. M. Quist opførte sit landsted på Frederiksberg Allé. I dag er
det dog kun navnet der lever videre i restauranten.
På stedet lå der tidligere en vinstue med samme navn, og der
kommer stadig folk ind bare for at få en lille en. Desuden er Sans
Souci gennem årene blevet stamsted for mange skuespillere,
kunstnere og kendisser. Og mange af dem har deres portræt hængende
på restaurantens vægge.