Mærk luften fra Italien og Slovenien i Jægersborggades nye,
stemningsfyldte vinbar
Skribent: Johannes Nidam
Foto: Rikke Myung Sun Nielsen
Den lille vinbar Terroiristen i blomstrende Jægersborggade
lægger vægt på at give en autentisk og anderledes vinoplevelse. I
den rustikke kælderbutik kan du smage, nyde og købe vin, der er
lavet efter rige, naturlige traditioner, og du kan hertil spise det
perfekte supplement: en lækker tapastallerken med italiensk
inspirerede specialiteter. Dagens Tilbud giver dig halv pris på 2
tapastallerkener med 2 glas økologisk cava.
Terroiristens navn stammer fra det franske begreb om
terroir-vin. Når en vin er terroir-præget, betyder det, at
den får lov at smage af de omgivelser, den stammer fra. Den jord,
vinstokken er vokset op i, og de soltimer, druen har fået, kan
simpelthen smages i vinen.
Terroiristen går dermed stik mod tendensen for en stor del af
tidens vinindustri, der satser på at producere vine, der smager
temmelig ens. Vinen, der serveres her i Jægersborggade, er
naturligt fremstillet af økologiske eller biodynamiske druer og
uden kemiske hjælpemidler, kulturgær eller filtrering. Terroiristen
har en særlig forkærlighed for terroir-prægede vine fra Italien og
Slovenien, og enhver vin i sortimentet fra disse lande bliver nøje
udvalgt og importeret af ejerne selv. Terroir-præget vin fra andre
lande, som fx tilbuddets spanske øko-cava, gode franske champagner,
tyske og østrigske hvidvine m.m.fl. finder dog også vej til
sortimentet. Det er vinbarens filosofi, at historien bag vinen er
en vigtig del af oplevelsen.
Lækker mad til kvalitetsvin er ligeledes en vigtig del af en god
vinoplevelse, og derfor serverer Terroiristen tapas/antipasti med
et sortiment af eksempelvis vildsvinepølse, bressaola, 24-måneders
lagret parmaskinke og økologiske oste som gorgonzola og parmesan.
Alle råvarer er her, ligesom vinen, fremstillet efter så naturlige
principper som muligt, hvorfor der fx serveres råmælksoste,
ukonserveret pesto m.v.. Så kom ned i den hyggelige kult-vinbar og
oplev vin og lækkerier, udvalgt og serveret med uforfalsket
entusiasme.