Halv pris på vinsmagning og guidet livsnyder-tour (for 2 pers.)

Livsnydernes vin

Af Frederik Plum

Dagens Tilbud forbinder det bedste fra to verdener: den gode historie og udsøgte vine. For 400 kr. (norm. 800 kr.) får du to billetter til et Downtown-særarrangement, hvor en personlig guide fra discovercph-tours vil fortælle om byens afdøde livsnydere og deres forkærlighed til vin. Turen foregår på Assistens Kirkegård efterfulgt af vinsmagning, vinfortællinger og god stemning i Vinbarens lækre lokaler. Det perfekte arrangement til en eftermiddag med vennerne eller veninderne, sejlklubben eller som gave til feinschmekeren, der er på jagt efter nye historier om de gamle vine.

På Stefansgade i hjertet af Nørrebro ligger en fredet bygning, som de færreste kender. Indtil 1995 husede Tagahus en telefoncentral, og kælderen var fyldt til bristepunktet med kabler og telefonelektronik. I dag er telefonudstyret blevet fjernet, og de karismatiske lokaler huser Vinbaren, der har Danmarks største vinkælder. Vinelskere fra nær og fjern kommer her for at få opbevaret deres vin sikkert, og for at smage vine af en sådan kaliber, at man ikke drikker den derhjemme.

På turen "Englenes vin" får du mulighed for at smage vin, som du ikke finder andre steder. Vinene er udvalgt som supplement til den guidede tur gennem Assistens Kirkegård. Her vil Dorte-Maria fra discovercph-tours vise rundt blandt vinstokke og gravsten. Dorte-Maria fortæller: "Der er mange druer på kirkegården, men i Danmark bruges de normalt kun til pryd. Men der er en symbolik i vinstokken, og du finder den på mange gravsten. Desuden er der mange gravsten, der hylder vin- og nydelsses guderne Bacchus og Dionysos." Hun tilføjer: "Jesus er selvfølgelig også interessant i den sammenhæng, da han som bekendt forvandlede vand til vin."

På turen vil Dorte-Maria fortælle om kendte levemænd som H.C. Andersen, der foretrak en Graves vin og Søren Kierkegaard der yndede at drikke en af Frankrigs fineste vine fra Margaux. Desuden skrev Søren Kierkegaard en bog under titlen "In Vino Veritas" (i vinen findes sandheden). Dorte-Maria vil også fortælle om andre kulturpersonligheder som Jens Jørgen Thorsen, der foretrak en tung Barolo eller

Jens August Schade, der eftersigende kom meget på Hvids Vinstue, hvor han foretrak en såkaldt 'kande' (Pernod, citronvand, øl, porter, mm.)

Efter den lille eftermiddags-vandretur i kirkegårdsparken fortsætter turen til Vinbarens lokaler, hvor indehaveren Niklaus byder velkommen til vinsmagning. Alle vinene er valgt, så de suplerer historierne om Søren Kierkegaard, H.C. Andersen og de andre personligheder, og du får mulighed for at smage deres foretrukne druer. Vinene ville normalt koste fra 300-400 kr. og enkelte helt op til 1000 kr. flasken. Arrangementet slutter 17.30 hvor du beriget med historier (og en lille skid på), kan slendre videre i sommernatten, som var du H.C. Andersen eller Søren Kierkegaard på vej til næste bar.

Info

Kl. 15.00: Touren starter på Kapelvej 2, ved indgangen til Assistens Kirkegård.

Kl. 16.00: Vinsmagning og fortællinger om de store vine på Vinbaren, Stefansgade 9,

kl. 17.30: Arrangementet afsluttes

Betingelser

  • Kan indløses fra 20.05.2010 til 12.06.2010.

Første arrangementet løber af stablen den 12. juni.

Hvis I er en større gruppe kan seperat dato aftales. 10-22 personer per arrangement.Information

Åbningstider:

Vinbaren har normalt åbent for alle på onsdage og torsdage, fra kl. 16.00 - 22.30.

www.discovercph.dk

Anmeldelser

discovercph.dk

"Tak for en livnærende tur på Assistens kirkegård i dag."

Set på discovercph.dk

AOK

 "Lækkert indrettet sted med rigtig gode vine til en fornuftig pris."

Set på aok.dk

Aftalepart

Discover CPH
CVR: ??
  • Discover CPH
    Vinbaren
    Stefansgade 9
    2200 Kbh. N
Vælg variation
Vælg variation