LETZ SUSHI
Skribent: Ferdinand Poulard
Foto: Mads Jørgensen
LETZ SUSHI har fem spisesteder i København og åbner snart det
sjette på Vesterbro. Siden den første take away åbnede i 2003, er
det blevet et af københavnernes foretrukne spisesteder. Dagens
Tilbud giver 50% på 1 stor sushimenu til 2 personer (LETZ MIX 2)
samt 1 portion wakamesalat, 1 portion edamamebønner, 1 dåse
wasabiærter og 2 stk. drikkevarer (japansk øl eller læskedrik), og
kan spises på stedet eller tages med som take away.
Hos LETZ SUSHI serveres fusions-sushi i enkle og hyggelige
omgivelser. Køkkenet blander alverdens smagsoplevelser og serverer
også sushi, til dem der ikke bryder sig om rå fisk. Hos LETZ
SUSHI kan du for eksempel få maki med kylling, oksekød eller
vegetarfyld, side om side med den klassiske California Roll. LETZ
SUSHI arbejder altid på at tilbyde en masse nye, spændende tiltag i
form af anderledes månedsmenuer, specielle toppede maki og små
forretter.
Sushikæden er startet af Louise Ertman Baunsgaard, der stadig
driver forretningen. Hun værner om de principper, der lå til grund
for den første take away på Østerbro. LETZ SUSHI har en vision om,
at det skal være nemt og overkommeligt at finde et sundt alternativ
til de københavnske take away-steder.
Hos LETZ SUSHI er det også muligt at deltage i kokkeskoler eller
at leje en kok til sushiundervisning. Du lærer, hvordan man laver
små maki, store maki, inside-out maki og nigiri, og du får med
garanti en underholdende aften med masser mad. Et helt oplagt valg
hvis du skal holde polterabend, firmafest eller et privat
arrangement.
SUSHI ORDBOG FOR BEGYNDERE:
NIGIRI betyder 'finger' hvilket henviser til nigiriens
størrelse, som ikke bør være længere end en lillefinger, så den kan
spises i én bid. Risbollen er formet seksten til sytten gange i
kokkens rutinerede hænder, for herefter at få et stykke fint skåret
fisk plantet på ryggen.
SAKE er den risvin japanerne drikker til sushi og sashimi. Den
er perfekt til alle former for fisk og bør nydes varm eller
tempereret. Japanerne skænker altid sake op til hinanden, da det
anses som en social gestus der udvikler venskaber.
SASHIMI er rå fisk skåret i fine, tynde skiver. Fisken anrettes
som en blomst og serveres med wasabi, ingefær og soja sauce.
SOJA er et af de vigtigste næringsmidler i Asien og dyrkes over
hele verden. Soja er lavet på kogte sojabønner og er fyldt med
proteiner, magnesium, kalk og jern.
TOFU kaldes også sojabønneost og er af kinesisk oprindelse.
Fremstillingen ligner fremstillingen af ost idet sojamælken
koaguleres, og massen derefter presses til blokke.
GOMA DRESSING er en cremet dressing rørt af sesamfrø, soja &
shiitakesvampe. Er god til både kolde og varme retter eller som
dip.