Sund mad ved Strandvejen
Skribent: Martin Gottlieb
Foto: Kim Bjærre
Nu har vinteren sluppet sit tag i Danmark, og forårsfornemmelserne
blomstrer om kap med de gule erantis. Det er nu de nordsjællandske
skove og strande er perfekte til en gåtur, og findes der vel en
bedre måde at fejre en smuk dag i naturen end med en god middag? I
A C Globs smukke lokale, et stenkast fra Strandvejen og Hellerup
station, sørges der for, at I får en perfekt afslutning på jeres
fantastiske dag, så I glade kan tage hjem med favnen fuld af
lækkerier.
Amalie Glob er en stolt forretningsindehaver, og det har hun også
grund til at være. Hun startede A C Glob op i sommeren 2004, og
succesen har virkeligt kunne mærkes. Hemmeligheden bag skal findes
i to nøgleord: kærlighed og kreativitet. Hendes store engagement og
enorme evner i et køkken kan både registreres, duftes og
smages.
Amalie startede primært A C Glob, fordi hun var træt af at salater
hovedsageligt blev spist som tilbehør til kød, og begyndte derfor
at eksperimentere med grøntsagernes mange muligheder i farver og
smagskombinationer. Som hun selv siger, så "bliver al maden på A C
Glob lavet fra bunden af friske råvarer, som følger årstidernes
gang, så man på den måde sikrer sig et sundt og smukt måltid med
grøntsager, der smager af noget."
A C Globs vindende kombination af skønne, friske ingredienser,
masser af sunde råvarer tilsat et skvæt økologi, kreativitet og
kærlighed til maden kan virkelig smages, og jeg er sikker på min
vej snart går forbi A C Glob i Hellerup igen.
Velbekomme, og god tur i det grønne!
Forret
Grønne forårsfriske fiskefrikadeller med A C Globs hjemmerørte
chilidip
Hovedret
Kalkunfyld med fars af grønne rosiner og pinjekerner
Sauce verte
Rødbede/æblesalat med sennepsdressing og store
blomsterkapers
Saltbagte nye kartofler med nøddepesto og feta
Blandede grønne salater med abrikos, artiskok og citronolie
Gurkemeje speltbrød
Dessert
Panacotta med myntegelé