Smagen af det ægte Kina
Skribent: Martin Gottlieb
Foto: Kim Bjærre
Tea Restaurant byder velkommen til deres lyse og smukke lokaler på
Vesterbro, og vi klapper i hænderne over, at København endelig har
fået et spiseted, som giver dig en smagsprøve på ægte autentisk
kinesisk gastronomi. Tea Restaurant er et familieforetagende.
Faderen kommer fra den nordlige provins Hebei - og
herfra stammer anerne til det sichuanesisk krydrede mad på
Vesterbro.
Det sichuanesiske køkken har sin oprindelse i Sichuanprovinsen i
Vestkina. Maden er kendt for de velkrydrede, lækre retter,
hvor hvidløg, sichuan peber, chili, peanuts og ingefær understreger
de fine smagsnuancer.
Og lad mig blot side: Gastronomien er uden sidestykke. Det
smager så godt, at jeg er fuldstændigt enig med Ibyen.dk, når de
skriver at "autenticiteten og kvaliteten på Tea ligger lysår foran,
hvad man i Danmark ellers øser op af den kinesiske wok." og når
Politiken kvitterer med fire ud af fem kokkehuer.
Det sichuanesiske køkken har tradition for mange, små retter, som
man deler imellem sig, og Tea restaurant følger denne gode
tradition. Du får en oplevelse af de helt store, når du sammen med
en ven kan gå på opdagelse i smagen af Kina, og efter en middag hos
Tea restaurant vil du forstå, hvorfor det kinesiske køkken er kendt
som et af de bedste i verden.
Menuen består af:
Forretter:
Sprødstegt and (Serveres med pandekager, agurker, porre og
Hoi-sin-sauce)
Hjemmelavede forårsruller,
Dybstegte kyllingevinger med krydderier
Tangsalat
Hovedretter:
Skiver af fisk med husets chilisovs.
Stegt kylling med ingefærdressing.
Dessert:
Dampede riskager med kokos og is.
Lettere, lækrere og bedre bliver det ikke, så inviter en du
holder af på årets smagsoplevelse med en fantastisk middag på Tea
restaurant.