Lad dig fortrylle af den lækre, autentiske, indiske smag
hos Kokken & Karry
Skribent: Daniel Oisin Jensen
Foto: Kim Bjærre
Vi præsenterer i samarbejde med Kokken & Karry det bedste
fra det autentiske indiske køkken til halv pris. Med mad fra Kokken
& Karry på Sønder Boulevard får I en virkelig god
smagsoplevelse - importeret direkte fra Indien. Maden er baseret på
originale råvarer fra det folkerige land, hvor indehaver Ridhima
Singh også har fundet sine to kokke.
Kokkene er fra hver sin ende af landet og laver de lokale retter
fra henholdsvis Nord- og Sydindien, som de hver især er ekspert
i:
"Vi vil gerne give folk en autentisk indisk, smagsoplevelse. Der
er mange, der har deres egne versioner af indisk karry, men hos os
får man den originale. Vi har vores egne leverandører, der
importerer råvarerne direkte fra Indien", fortæller Ridhima
Singh.
Ikke nok med at maden er virkelig lækker hos Kokken & Karry,
så er den også fedtfattig. Al maden er lavet på rapsolie, og hvis
man vil være ekstra sund, kan man også bestille brune ris til.
"På nogle indiske steder flyder maden nærmest i olie, men vi
holder forbruget af olie så lavt som mulig, så maden bliver
fedtfattig", siger Ridhima Singh, der glæder sig til at præsentere
sine lækre specialiteter for dig og din ledsager.
Den tre-retters menu består af:
Forret
- Papadum
Hovedret (med begge retter følger Basmati-ris og
nanbrød)
- Original Indian Chicken Curry
eller
- Pindi Chana Masala (vegetarret med kikærter og kartofler i
Kokken & Karry-sovs)
Dessert
- Gulab jamun (dejboller friturestegt i sirup)
Ridhima Singh fortæller, at de to indiske kokke begynder dagen
med at tilberede de karryblandinger, der udgør basen for Kokken
& Karrys retter:
"Den karryblanding, vi bruger til Pindi Chana Masala er
vegetarisk og består af gurkemeje, kommen og grønne og røde
chilifrugter. Nogle af de andre ingredienser vil vi gerne holde
hemmelige". De lækre karryblandinger står og simrer i kokkenes
store gryder i mange timer, indtil de har den helt rigtige smag og
er klar til at behage dine smagsløg. Velbekomme!