Guru to go - Indien møder Skandinavien
Skribent: Julie
Vibe Michelsen
Indian Taj Restaurant blev grundlagt i 1973, og var den første
indiske restaurant i Skandinavien. Da den åbnede lå den på
Vesterbrogade, men flyttede til Jernbanegade i 1993.
I dag fører 2. generation den anmelderroste restaurant videre
med samme entusiasme, perfektionisme og stolthed som forældrene.
Familien har længe arbejdet på at udvikle et gennemført eksklusivt
to go designkoncept og i 2010 udvidedes med Guru to go - til
stor glæde for alle os, som elsker at bringe et sundt og
velsmagende gourmet-alternativ hjem i stuen. I en travl hverdag med
karriere, børn og meget lidt fritid er det ikke altid øverst på
ønskelisten at skulle stå i køkkenet en hel aften - så er det
altafgørende med et godt take away-stamsted, hvor du ved, at
kvalitet og smag aldrig slår fejl.
Hos Guru to go møder du det moderne Indien. Den minimalistiske
stringent indrettede take away er udarbejdet i samarbejde med
Henning Larsen Architects og skaber en smuk skandinavisk kontrast
til det ægte autentiske indiske køkken og den eksotiske duft af
(hemmelige) masalablandinger, som breder sig i lokalet.
Alt er gennemtænkt ned til mindste detalje - lige fra
indpakningen, som er smukt "tatoveret" med indisk Henna, til det
lækre træbestik, du får med ned i den dekorative papirspose og det
smukke menukort, som præsenterer retterne, så det er umuligt at
vælge. Alt dette er selvfølgelig med til at gøre hele oplevelsen
eksklusiv - men når alt kommer til alt, så er det sjælen og
en hårdtarbejdende familie, som har formået at bringe det bedste af
Indien til Danmark.
Menuen, som I får med hjem består af 5 lækre retter + snacks,
pickles, saucer, dips, hjemmerørt yoghurt, basmati ris med safran
krydderier og naan brød bagt i den traditionelle indiske
tandooriovn.
Velbekomme!
Snacks:
Pappadams
sprøde krydrede chips
Forretter:
Shrimp Chat
rejer, peberfrugt, løg, tomater og
kartofler i en frisk citrus marinade
Samosas
krydrede kartofler med ærter,
koriander og masala i en sprød tynd crispy dej
Hovedretter:
Dabba
6 forskellige pickles, saucer og
dips
Chicken Tikka
Masala
kyllingebryst vendt i en delikat
cremet masala curry
Hot Coconut Chicken
kokosmarineret kyllingefilet med
chili, ingefær og koriander
Masala Sabzi
torvets friske grøntsager med
krydderier
Pullv Rice
sauteret langkornet basmati ris med
safran krydderier
Garlic Naan
tandoori naan brød toppet med
hvidløg og koriander
Raita
hjemmerørt yoghurt med garam masala,
agurk og tomat
PS: Vi kan varmt anbefale at spæde op med en Mango Lassi, når I
overvejer drikkevarer. Denne indiske mangodrik smager fantastisk -
og her på redaktionen er vi allerede dybt afhængige!