Fransk sommer
Franz Plackmann
Når sommeren lægger sig over København, drømmer mange om at tage
bilen sydpå til Provence eller Toulouse ved Middelhavet. Dagens
Tilbud giver en ægte fransk frokost for på Cofoco-drengenes
restaurant: Les trois cochons (de tre svin). Restauranten laver en
overdådig sommer-skaldyrsfrokost, der indeholder alt godt fra
havet: østers, jomfruhummer, muslinger, rejer og krabbeklør med
lidt citron, mayo,?salat og grillet brød. Frokosten afsluttes med
byens (bedst anmeldte) crème brûlée, og giver mulighed for et
strejf af det franske, midt i København.
Les trois cochons ligger på Værnedamsvej mellem Vesterbro og
Frederiksberg. Kvarteret kaldes 'det københavnske Paris' i
folkemunde. Køkkenet er inspireret af det sydfranske, og her til
sommer inviteres der til fransk skaldyrsfrokost med alt godt fra
havet.
Den franske restaurant ligger i et lokale, der tidligere husede
en slagterforretning. Stemningen fra den gamle slagter kan stadig
mærkes, selv om væggene er omtapeseret og lyset nu kommer fra
krystallysekronen i loftet. Slagterens flisegulv er vedligeholdt,
hvilket skaber en uformel og rustik stemning, der passer til
maden.
Hos Les trois cochons er det kokken der bestemmer maden, og han
serverer den, ligesom i det franske landkøkken, i gryder og potter,
helt uden dikkedarer. De spisende må selv tage for sig af retterne,
mens køkkenet lover, at man ikke går sulten fra restauranten.
Køkkenet er forankret i det sociale måltid, hvor vi spiser sammen
på en uformel facon.
Les trois cochons byder velkommen til byens 'bons vivants'.