Krydderi på tilværelsen
Skribent: Maria Jacobsen
Foto: Kim Bjærre
Vi har opdaget en ny indisk restaurant på Store Kongensgade i
hjertet af København. Restaurant Cave er ejet og styret af to
brødre, der begge har stor passion for den indiske madkultur.
Chefkokken har mere end 25 års erfaring med at kokkerere indisk
gourmet og byder på lækre velsmagende og farvestrålende retter.
Når du træder ind i Restaurant Cave, som ligger i kælderplan,
bliver du mødt af et varmt og hyggeligt lokale. De små vinduer
lader dig ane travlheden ude på gaden, men ellers er det som om
tiden hernede er sat lidt ned i tempo. Eksotiske fisk i et stort
akvarium danser roligt igennem det azurblå vand og hensætter dig
allerede her mod de varmere himmelstrøg, mens det søde personale
tager imod din bestilling.
Hvis du vil prøve at spise i mere autentiske omgivelser, kan du
også nyde din middag i det flotte Mongul Lounge - også kaldet "Det
kongelige rum". Her er pyntet op og indrettet i traditionel indisk
stil, med flotte farverige stoffer i loftet, indisk importerede
interiør, store bløde stole og dæmpet belysning.
Restaurant Cave udfordrer de gamle indiske opskrifter og
traditioner. Det handler for dem om ikke at sidde fast i det
traditionelle indiske, men om hele tiden at udvikle, prøve nyt og
gøre bedre. Det gør de blandt andet ved at inkorporere små
europæiske tvist - og på den måde tage det bedste fra de to
verdener, som de kender.
Chefkokken skaber retter og menuer, der kombinerer indiske
ingredienser, friske råvarer og indiske madlavningsteknikker med et
europæisk design, der frembringer en karakteristisk fantastisk
smag. For at få den gode smag frem i maden, kværner de selv deres
krydderier. Menukortet skifter regelmæssigt, da årstiderne er med
til at bestemme, hvilke råvarer, der er bedst - og dermed
automatisk giver dig nye smagsoplevelser fra gang til gang.
Er juleanden også noget, du først skal gense til næste jul - så
skulle du give dig i kast med indiske krydrede specialiteter sammen
med en du holder af.