Middag med havudsigt er træfsikkert
Journalister: Mads Emil Wivel & Severin Hygum
Fotograf: Kim Bjærre
Kombinationen af vellavede retter og en fed beliggenhed er noget, der gør Couloir attraktiv. Du vælger selv blandt de 6 forretter og 7 hovedretter. Du vælger selvfølgelig også selv, hvilken dag, du vil nyde retterne – og om det skal ske på terrassen eller inde i de hvidkalkede lokaler med åbent køkken. I alle tilfælde får du havudsigt og valgfrihed på menukortet.
Couloir ligger på Amager Strandvej i første parket til Øresund. For 8 år siden startede Couloir som restaurant på skisportsstedet Tignes i Frankrig, hvor udmattede skiløbere kunne stille sulten efter en lang dag på løjperne. Nu er udsigten over de franske løjper udskiftet med vue over Øresund, men den samme hyggelige afterski-stemning fra Tignes er bibeholdt i København.
”Vi ønsker at give alle vores gæster en dejlig, uformel aften, hvor god betjening, hyggelig stemning og kvalitetsmad går op i en højere enhed,” fortæller Couloir-ejer Kasper, der har taget en vigtig erfaring med sig fra skibakkerne i Frankrig: ”Mad smager allerbedst, når du har fået frisk luft til forret,” mener han og opfordrer alle gæster til at trække lidt forfriskende strandparks-luft, inden de kommer ind og får varmen i caféen.
I sommermånederne er Couloirs udendørs terrasse et populært sted at hænge ud efter en varm solskinsdag på Amager Strand. Er du ikke så heldig at ramme en forårsdag med temperatur til spisning på terrassen, rykker du blot hyggen indenfor, hvor der er varme på radiatorerne, puder i sofaen, sport i fjernsynet og smagfulde retter på menukortet, der forresten ændres 1. maj.
Vælg mellem disse forretter:
•Gedeostsalat med sprødt brød, rødløg, pinjekerner, årstidens frugter og husets eddikedressing.
•Oksecarpaccio serveret med hvid trøffelolie, pinjekerner, parmesan, rucolasalat og oliven.
•Dampede blåmuslinger med krydderurter, hvidvin og fløde.
•Hjemmelavet krebsehalesalat med ristet brød, frisk salat og lime.
•Norsk, røget laks med hjemmerørt urtecreme, dild og citron.
•Svampesuppe på Carl Johan-svampe serveret med persilleolie og crostini.
Og hovedretterne:
•200 gram steak af australsk oksefilet serveret med rødvinssky, håndskårne fritter med chilimayo og husets salat.
•Couloirs burger på friskbagt burgerbolle med oksebøf eller kylling, frisk salat, tomater, løg, tomat-/chilichutney og guacemole serveret med håndskårne fritter.
•Couloirs cæsarsalat med kylling, tomat og bacon.
•Ugens ret.
•Ugens pastaret.
•Moules Frites: dampede blåmuslinger med friske krydderurter, hvidvin og fløde – serveret med håndskårne fritter og chilimayo.
•Lamme-tagine: Traditionel nordafrikansk ret med mørt lammekød i tomat, mynte og citron serveret med couscous.
Velbekomme!