Stil sulten på
Nørrebro
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Alexander Banck-Petersen
"Det er godt nok en flot tallerken - meget sommerlig,"
udbryder Downtown-fotograf Alexander spontant, da han ser de
overdådige middagstallerkner på Café Fatamorgana, der er spækket
med alskens lækkerier. Og jeg må give ham ret - klokken nærmer sig
18, og de gavmilde anretninger gør det ikke ligefrem nemmere at
ignorere den tiltagende aftensmadssult.
Café Fatamorgana ligger på Borups Plads - lige i nærheden
af Jægersborggade hvor trendy madsteder som Meyers Bageri, The
Coffee Collective og Restaurant Relæ er åbnet inden for de seneste
par år. Café Fatamorgana har eksisteret i 4 år og er et aldeles
populært spisested om sommeren, hvor caféen har udeservering på den
store, åbne plads foran restauranten med plads til 120
gæster.
Her i de kølige forårsmåneder er hyggen primært rykket
indenfor i varmen, hvor Fatamorgana serverer dejlig, hjemmelavet
mad til sultne Københavnere. Og ifølge ejeren kan du forvente dig
følgende af et besøg på caféen:
"God mad og god service. Jeg har faktisk aldrig mødt nogen, der
var utilfredse efter et besøg her på restauranten," fortæller
han.
Downtowns heldige udsendte har smagt på herlighederne og
kan varmt anbefale at stille aftensmadssulten på Fatamorgana. Alle
de små, hjemmelavede retter er rigtig gode - men det er den saftige
laks med håndskårne kartofler, der løber med opmærksomheden.
Nam.
Glæd dig til
følgende:
- Dolmere lavet af vinblade, løg og ris.
Sprøde butterdejsruller med græsk fetaost.
Tzatziki med agurk, hvidløg og bredbladet persille.
- Ovnbagt laks med middelhavsmarinade og rodfrugter.
Sprødstegte, håndskårne rosmarinkrydrede kartofler.
Frisk salat med grønt, krydderurter og
balsamico-pesto-dressing.
Bruschetta med løg, tomat, persille og hvidløg.
- Hjemmelavet lun chokoladekage med kokos og vaniljeis på
siden.
P.S. Har du husket at tilmelde dig Nem Køb? Så behøver du
nemlig ikke længere indtaste dit kortnummer, når du shopper på
Downtown