Eksklusivt thaikøkken med fokus på sundhed og friske
råvarer
Skribent: Rosa Cecilie Plum
Foto: Kim Bjærre
Er du træt af den danske vinter? Så drøm dig ud til en
solbeskinnet palmestrand under varme himmelstrøg med en eksotisk
madoplevelse fra det thailandske køkken. Hos Café AleXander er
maden frisk, farverig og velsmagende: Med spicy saucer, sprøde,
saftige grøntsager, frisk chili, sukkerærter, ananas, lime,
cashewnødder og ingefær er Café AleXander lige det sted, du skal
forkæle dig selv og en du holder af.
På hjørnet af Jagtvej og Masnedøgade på Østerbro har George
Schmidt netop slået dørene op for Café AleXander - en ny eksklusiv
thairestaurant med gastronomi på højt niveau. Sammen med partneren
Kitpaphon (også kaldet Bank), har George Schmidt skabt en
thairestaurant med fokus på at lave sund og fedtfattig mad til
overkommelige priser. Alt bliver tilberedt fra bunden af friske
råvarer i det øjeblik, du har givet afgivet din ordre fra
menukortet - bortset fra suppen, der skal simre i nogle timer.
Med åbningen den 1. december 2010 startede Café AleXander et nyt
koncept. Om aftenen er thairestauranten åben, mens der i
sommersæsonen skal være traditionel dansk café i dagtimerne, hvor
du f.eks. kan få en salat, burger, omelet eller sandwich til din
kaffe. Om søndagen er der brunchbuffet, hvor kokken tilbereder dine
lune retter efter eget valg - vælg f.eks. om du har mest lyst til
kogte æg, røræg, pocherede æg eller spejlæg - og dertil kan du
vælge mellem et bredt udvalg af yoghurt, frisk frugt, skinke,
pandekager og andet godt. Café AleXanders ambition er klar. De vil
kunne give dig Københavns bedste brunch.
Det blandede koncept betyder, at indretningen i restauranten
ikke er thailandsk inspireret, fordi det også skal fungere som
almindelig cafe. Med levende lys på bordene, dæmpet belysning og en
eksklusiv indretning med mørke træborde og komfortable, sorte
læderbetrukne stole er stemningen i restauranten varm og intim - og
indbyder til hyggeligt samvær.
Du kan også få Café AleXanders thaimenu som take away eller som
catering, og på første sal er der plads til selskaber på op til 60
personer.