Middag med havudsigt er træfsikkert
Journalister: Mads Emil Wivel & Severin
Hygum
Fotograf: Kim Bjærre
Kombinationen af vellavede retter og en fed beliggenhed er noget,
der gør Couloir attraktiv. Du vælger selv blandt de 6 forretter og
7 hovedretter. Du vælger selvfølgelig også selv, hvilken dag, du
vil nyde retterne - og om det skal ske på terrassen eller inde i de
hvidkalkede lokaler med åbent køkken. I alle tilfælde får du
havudsigt og valgfrihed på menukortet.
Couloir ligger på Amager Strandvej i første parket til Øresund.
For 8 år siden startede Couloir som restaurant på skisportsstedet
Tignes i Frankrig, hvor udmattede skiløbere kunne stille sulten
efter en lang dag på løjperne. Nu er udsigten over de franske
løjper udskiftet med vue over Øresund, men den samme hyggelige
afterski-stemning fra Tignes er bibeholdt i København.
"Vi ønsker at give alle vores gæster en dejlig, uformel aften,
hvor god betjening, hyggelig stemning og kvalitetsmad går op i en
højere enhed," fortæller Couloir-ejer Kasper, der har taget en
vigtig erfaring med sig fra skibakkerne i Frankrig: "Mad smager
allerbedst, når du har fået frisk luft til forret," mener han og
opfordrer alle gæster til at trække lidt forfriskende
strandparks-luft, inden de kommer ind og får varmen i caféen.
I sommermånederne er Couloirs udendørs terrasse et populært sted
at hænge ud efter en varm solskinsdag på Amager Strand. Er du ikke
så heldig at ramme en forårsdag med temperatur til spisning på
terrassen, rykker du blot hyggen indenfor, hvor der er varme på
radiatorerne, puder i sofaen, sport i fjernsynet og smagfulde
retter på menukortet.
Vælg mellem disse forretter:
- Gedeostsalat med sprødt brød, rødløg, pinjekerner, årstidens
frugter og husets eddikedressing.
- Oksecarpaccio serveret med hvid trøffelolie, pinjekerner,
parmesan, rucolasalat og oliven.
- Dampede blåmuslinger med krydderurter, hvidvin og fløde.
- Hjemmelavet krebsehalesalat med ristet brød, frisk salat og
lime.
- Norsk, røget laks med hjemmerørt urtecreme, dild og
citron.
- Svampesuppe på Carl Johan-svampe serveret med persilleolie og
crostini.
Og hovedretterne:
- 200 gram steak af australsk oksefilet serveret med rødvinssky,
håndskårne fritter med chilimayo og husets salat.
- Couloirs burger på friskbagt burgerbolle med oksebøf eller
kylling, frisk salat, tomater, løg, tomat-/chilichutney og
guacemole serveret med håndskårne fritter.
- Couloirs cæsarsalat med kylling, tomat og bacon.
- Ugens ret.
- Ugens pastaret.
- Moules Frites: dampede blåmuslinger med friske krydderurter,
hvidvin og fløde - serveret med håndskårne fritter og
chilimayo.
- Lamme-tagine: Traditionel nordafrikansk ret med mørt lammekød i
tomat, mynte og citron serveret med couscous.
Velbekomme!