Take away-sushi som vi kan li' det
Journalist: Rose Maria Værnet
Fotograf: Kim Bjærre
Nibon Ya summer af liv i weekendsaftenerne, hvor sushilystne
vesterbrogensere ivrigt fylder deres tallerkener med japanske
delikatesser fra restaurantens sushibånd. Jeres deliciøse take
away-rullemenu med 42 stykker sushi kommer ikkerunning- men det
skal derimod hentes og nydes lige, hvor I drømmer om det; i sofaen,
ved spisebordet, i sengen eller i parken, når forårssolen forstår
at titte frem.
Nibon Ya er hyggeligt indrettet med rødmende rispapirlamper,
sorthvide bambustegninger på væggene og enkle borde og træstole med
asiatiske udskæringer omkring sushibåndet. Hver dag tilbereder
restaurantens kokke frisklavet japansk sushi og autentisk tilbehør,
som vi kender og elsker det; tangsalat med sesamfrø, delikat
kimchee (vietnamesisk surkål) og stærke wasabiærter. Restaurantens
kinesiske kokke sender desuden specialiteter som wantan, dumplings,
små forårsruller, tigerrejer og wokstegte nudler rundt på
båndet.
I denne omgang får I alt det bedste i ruller to go. De 42
stykker sushi fryder både smagsløg og øje, når de grønlige nuancer
fra friskskåret avocado, agurk og wasabi møder orange laksestykker
og stenbiderrogn, mørkerøde tunstykker, lyserøde crabsticks og
sart, syltet ingefær.
Vi smagte på sushien den dag, hvor sneen faldt i store fnug for
forhåbentlig sidste gang i år. I kan enten tage sushien med jer
hjem eller ud i en af byens mange parker - tilbuddet gælder nemlig
helt til maj, så mon ikke, vejret giver jer lov til at hapse de
delikate makier i jer under åben himmel snart? Mmmmh.
Jeres rullemenu på 42 stykker sushi består
af:
8 stk. Ebi Tempura-rulle med dybstegte rejer, avocado, agurk,
masago, spicy sauce og sesam
8 stk. Rainbow-rulle med tun, masago, agurk, forårsløg og spicy
sauce
8 stk. Spicy Laks Futomaki med avocado, agurk, spicy sauce og
laks
5 stk. California-rulle med avocado, agurk og crabstick
5 stk. Spicy Tun-rulle med avocado, agurk, spicy sauce og
tun
8 stk. Hosomaki-rulle med laks