Indisk mad som Price foretrækker den
Journalist: Ditte Marie Krømmelbein
Larsen
Fotograf: Kim Bjerre
"På Vesterbrogade i nummer 94 har en af vores bedste
pakistansk-indiske restauranter ligget i en årrække. Al-Diwan
har et stort og trofast publikum, der ved, at kokkene på stedet gør
lige det ekstra ud af retterne, der hæver dem over gennemsnittet og
gør stedet til byens måske bedste repræsentant for regionens
køkkener." Sådan skrev Adam Price i Politikken, og Downtown kan kun
være enig.
Hos Al-Diwan får du en ægte oplevelse af et af verdens ældste og
bedste køkkener. De smagfulde ingredienser giver en
smagseksplosion, som du vil opleve i retterne hos Al-Diwan. Du kan
tydeligt fornemme respekten og kærligheden til den ældgamle
kogekunst. Der er kælet for hver ingrediens. Og opskrifterne er
gået i arv i generationer - helt tilbage fra mogulernes storhedstid
i Indien.
Smagen er en vigtig del i Al-Diwans kogekunst, og derfor er alle
retter også hjemmelavede fra bunden. Al maden bærer præg af en
udsøgt fornemmelse for krydderier og sans for differentierede
smagsoplevelser.
Menuen er for 1 person og består af:
2 forretter:
- Mixed grill med indisk yoghurt-salat og chutneys
- Chicken chat: Marineret kylling med kikærter, peberfrugt,
tomater, løg, kartofler og masala
3 hovedretter:
- Butter chicken: Tandoori-kylling tilberedt i smør og
krydderier
- Shahi Korma: Lammekød med tyk, krydret cashew
sauce
- Aloo saag: Spinat og kartofler tilberedt i stærke orientalske
krydderier
Tilbehør:
- Pulao ris: Ris med ærter
- Garlic tandoori naan: Tykt hvedemelsbrød med hvidløg
Dessert:
- Hjemmelavet dessert
- Kaffe, te eller chai
Restauranten anbefaler øllen Murree fra det ældste bryggeri i
det engelskbesatte Indien til maden. "There's nothing better than
Murree with your curry," lyder det fra ejeren af restauranten.