Kokken smiler til
maden
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
"Da ham komikeren Simon Jul var forbi og spise i sidste uge,
sagde han: 'Sans Souci er min yndlingsrestaurant, fordi man kan
mærke, at kokken smiler til maden ude i køkken', var det ikke sødt
sagt?" spørger indehaver Dorte Bülow, da Downtown kigger forbi det
berømte spisested på Frederiksberg.
Jo, det var det, svarer jeg anderkendende og sludrer videre med
Dorte, der har drevet Sans Souci i 32 år. Hun venter ikke længe,
før hun går i gang med en ny anekdote: "Jeg lærte at drive
forretning af Simon Spies, som jeg var sælger for i 14 år,"
fortæller hun. "Jeg var også kærester med ham i et stykke tid,"
siger hun i en sidebemærkning og smiler venligt til et par ældre
herrer, som kommer ind for at spise frokost.
Dortes fortællestrøm bliver afbrudt af Downtown-fotograf Kim,
der leder efter lidt pynt til frokostanretningen, som kan peppe
billederne en smule op. "Hvis du beder om appelsinskal, får du en
flad," siger Dorte med en blanding af sjov og alvor i stemmen. Hun
mener ikke, at appelsin eller andre nyfortolkninger passer til
dansk flæskesteg. Hun beder i en snæver vending kokken om at lave
en tomatblomst - så kan Kim peppe sine billeder op med den, hvis
han har lyst.
Nå, jeg var på restauranten i en times tid og har
Dorte-anekdoter nok til en kort roman. Men jeg må hellere stoppe nu
og fortælle lidt om maden, som også smagte aldeles fremragende.
Hele molevitten er lavet fra bunden efter gode, gamle Frøken
Jensen-opskrifter (uden appelsinskal) og er tilberedt med smil og
gode råvarer. Serveringerne er generøse og smagen er hjemmelavet og
går godt i spænd med lokalernes nostalgi-coole
mormorindretning.
Glæd jer til følgende
frokostmenu:
- Hjemmelavede tarteletter m. høns i asparges til forret
- Svinekam m. sprød svær, rødkål, asier og rugbrød til
hovedret
- Gammeldags æblekage med rasp, flødeskum og ribsgele til
dessert