Fokus på gode
råvarer
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
"Vi investerer tid, penge og kærlighed, når vi vælger råvarer,"
fortæller Pegasus-indehaverne, da Downtown besøger det
middelhavs-inspirerede spisested i toppen af Istedgade. Og det
smager vi med det samme, da vi sætter tænderne i deres generøse
brunchtallerken - røræggene er mushy og smagfulde, peber-pancettaen
er sprød og krydret, osten er spændende og cremet, espressokaffen
er kraftig og fyldig og chokoladecroissanten smelter i munden.
Brunchmenuen på Pegasus udmærker sig ved at fokusere
kompromisløst på de enkelte, gode råvarer. Og indehaverne har en
klar holdning til, hvordan en ordentlig brunchtallerken skal (og
ikke skal) sammensættes: "Vi har ikke tunmousse og yoghurt og
pandekager, der smager af pap på menuen. Vi serverer en enkel
brunch med nogle få udvalgte, udsøgte råvarer," forklarer de med
oprigtig madglæde.
Den kvalitetsbevidste stil afspejler sig også i tilgangen til
kundeservice - tingene skal bare være i orden, når du besøger
Pegasus, mener indehaverne. De vægter sød og personlig betjening
ligeså højt, som de vægter de gode råvarer. Og det kunne vi absolut
mærke, da vi besøgte Pegasus; både brunch, drikkevarer, sandwich og
service var i topklasse. God fornøjelse og se frem til
følgende:
2 x Brunch inklusiv juice
og kaffe med:
- Røræg
- Dansk Emmentaler
- Fransk Morbier
- Lækker italiensk pølse
- Peber-pancetta (italiensk bacon)
- Dagens frugt
- Mørkt og lyst brød
- Ægte franske croissanter
Eller 2 x sandwich
inklusiv øl el. vin. Vælg mellem følgende:
- Tunsandwich m. hjemmelavet tunsalat, bacon, forårsløg, tomat
og salat
- Chicken Club m. kyllingebryst, hjemmerørt karrydressing, bacon,
rødløg og ananas
- Parmaskinke m. ugens franske gårdost, salat og tomatsalsa
- Flæskestegssandwich m. agurkesalat og rødkål. Resten af
ingredienserne er hemmelige
Obs: Udvalget af råvarerne kan variere en smule alt efter
leverandørenes udvalg.