Tilbage til rødderne
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
De fleste Københavnere kender Barcelona som et populært
gå-i-byen-sted i det livlige område omkring Skt. Hans Torv,
Elmegade og Nørrebrogade. Men Barcelona er mere end kulørte drinks
og høj musik; faktisk har restauranten ligget på Fælledvej de
sidste 30 år og er et af de mest traditionsrige spisesteder i
området. Derfor lancerer Barcelona nu et luksuriøst sortiment af
kvalitets-tapas.
"Med al denne fantastiske tapas finder vi tilbage til Barcelonas
rødder," fortæller Barcelonas personale, da Downtown kigger forbi.
"Nu vil vi slå fast, at vi er et spansk spisested," uddyber de med
henvisning til restaurantens ry som populær bar og natklub.
Derfor har de ansat en ny køkkenchef, der har mange års
tapas-erfaring fra spanske Biscaya i Jernbanegade. Og dermed håber
Barcelona, at de fremover (også) vil være et køkken i folks
bevidsthed. "Vi er en ganske almindelig, hyggelig restaurant med
hvide duge og lækker tapas på menukortet," slår de fast.
Men kun indtil klokken 22, forstås. For her begynder festglade
Københavnere at flokkes omkring Barcelonas bar for at nyde deres
veldrejede drinks. Der er stadig fest-garanti på Barcelona, eneste
forskel er, at der nu også er tapas-garanti.
Med dagens tilbud får I følgende lækre
tapastallerken:
- De 4 kolde: Manchego med krydret salami, crab sticks med rejer,
chorizo på bruschetta og bresola (okseinderlår) med dagens
ost.
- De 4 varme: Argentinske meat pies med oksekød og oliven,
kødboller i krydret tomatsalsa, ceviche af torsk med citron,
peberfrugt og forårsløg samt stegte tigerrejer i hvidløg og
chili.
Det hele serveres med oliven, sprød salat og hjemmebagt brød. Og
hvis I er i vinhumør, har Barcelona et glimrende udvalg af gode
tapas-vine, som kan købes til rimelige priser.