Rustik morgentallerken på Café Nice
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
Selvom det er tidlig morgen i Nansensgade, ser franske Café
Nice-ejer Conny (fransk drengenavn) skarp ud. Iført sixpence,
tørklæde, Barbour-vest og cowboystøvler brygger han kaffe og gør
caféen klar til dagens gæster. Hans skudsikre udseende siger
selvfølgelig ikke så meget om kvaliteten af hans mad, men så
alligevel. For alt, hvad Conny kaster sig over, får tilsyneladende
et rustikt og gennemført fransk touch.
Det gælder både caféens indretning, der er vilkårlig og
hyggelig, og madens anretning, der er simpel og lækker. Downtowns
udsendte medarbejdere får serveret 2 morgenmadstallerkner med
friskbagt baguette, æg, Camembert fra Président, marmelade, oliven,
serrano-skinke, gedeost og en gavmild trekant Tomme de
Savoie-råmælksost (ostene kan variere). Og så selvfølgelig den
uundværlige kop kaffe, der med dagens tilbud enten er en espresso
eller noisette.
Vi nyder maden til en omgang jazz, som strømmer ud af et par små
højttalere. "Jeg streamer musikken fra en fransk radiostation, den
er meget behagelig," siger Conny. "Den spiller dejlig fransk jazz
om morgenen, og senere på eftermiddagen og om aftenen spiller den
mere funk-inspirerede numre," fortæller han og skruer en anelse op
for musikken.
Har du mod på mere mad, kan du komplementere morgentallerkenen
med yoghurt, croissanter, juice, Orangina og diverse andre
lækkerier. Og for 15 kroner kan du opgradere din espresso til en
stor café latte. Bon appetit!