Tilbage til traditionerne
Journalist: Severin Hygum
Fotograf: Kim Bjærre
I 50 år har Restaurant Søstjernen serveret mad på den attraktive
adresse ud til Kattegat. "Vi har fået stedet på rette kurs igen ved
at fokusere på stedets oprindelige traditioner," udtaler Jørgen
Petersen, der i 2010 overtog 'Søstjernen', som restauranten kaldes
i folkemunde. Det er ikke højsæson i Rågeleje, men er du til
frankofile klassikere som entrecôte og crème brûlée er Søstjernen
klart et besøg værd.
Det første jeg lægger mærke til, da vi træder ind i
restauranten, er de mange flotte modelkuttere, der pryder
restauranten som stolte kunstgenstande. Indehaver Jørgen Petersen
forklarer, at mange kunder kommer langvejsfra på grund af fisk- og
skaldyrsretterne.
"Jeg vil hellere have, at indretningen har med traditionerne at
gøre frem for malerier, der ikke har noget med noget at gøre,"
forklarer han.
Om sommeren er Rågeleje og Søstjernen voldsom populær, mens der
om vinteren ikke er nær så overrendt. Det forhindrer dog ikke
Søstjernens 3-retters menu i at falde i god jord hos vores madglade
fotograf Kim og jeg på en vinterdag med frostgrader.
"Hold kæft, den suppe er god," udbryder Kim, da vi sætter
tænderne i den dejlige Vesterhavs-bisque. Vi er enige om, at retten
er meget velsmagende, omend køkkenchef Heidi Jeppesen betegner
retten en smule anderledes: "Det er en bisque med en fond af
vesterhavsfisk, jordskokker, fløde og stegt kammusling samt
klorofylolie. Klorofyl er dét, der gør grøntsagerne og planterne
grønne," forklarer hun pædagogisk.
Den møre Hereford-entrecôt tilberedes, som du ønsker det, og den
smager dejligt i selskab med blandt andet grillede peberfrugter og
en smagfuld rødvinssovs.
Og så er crème brûlée bare en sød afslutning på den
franskinspirerede middag.