I Kina spiser de
nudler
Journalist: Mads Emil
Wivel
Fotograf: Kim
Bjærre
Et par medlemmer af
Downtown-redaktionen besøger Ni-Ni på Østerbro en kold og regnfuld
eftermiddag, men får hurtigt varmen efter at have sat en hot
portion Gong Bao med hvide jasmin-ris til livs. Oksekødet er mørt
og saftigt og sovsen så tilpas stærk, at vi får varmen uden at
brænde.
Den stegte kylling i krydret
karrysovs er garneret med bambusskud og andre kinesiske grøntsager
og er et dejlig mildt alternativ til dem, der endnu ikke har lært
at sætte pris på chiliens stærke egenskaber.
"Det her er min livret," konstaterer
Downtown-fotograf Kim efter at have smagt de stegte nudler med
grønsager. "Det er så enkelt, men det smager bare så godt," siger
han, mens han forsøger at skovle så mange nudler som muligt
indenbords med sine begrænsede chopstick-evner.
De sprødstegte kongerejer suppleres
af en sursød dyppelse og kan nydes både før, efter og sideløbende
med de andre retter. Gør som i Kina, stil maden midt på bordet og
smag på alle retterne.
Det får I:
- Gong Bao-oksekød (stærk) med
ris
- Stegt kylling i karrysauce med
ris
- Indbagte kongerejer med
sursød-sovs (8 stk.) og ris
- Stegte nudler deluxe
God fornøjelse.