Gedigen gastronomi på Gammeltorv
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
Gammeltorv er Købehavns ældste torv og stammer helt tilbage fra
dengang, vores hovedstad blot var en lille middelalder-landsby.
Midt på torvet står Caritas-brønden, som blev bygget af Christian
IV. i 1608 og er indehaver af titlen som Købehavns ældste
springvand. På Dronningens fødselsdag og andre nationale mærkedage
springer der små, kobber-æbler belagt med 24 karat bladguld i
vandstrålerne.
Det var dagens historietime, nu til sagens kerne. Midt i de
traditionsrige omgivelser ligger City Kroen, der siden 2008 har
serveret kvalitetsmad til sultne strøg-shoppere. Filosofien bag den
moderne kro er, at kvaliteten skal være høj, portionerne skal
mætte, og priserne skal være rimelige. Stemningen er afslappet og
uprætentiøs, og restaurantens personale bestræber sig på at give
alle deres gæster en lun aften med veloplagt betjening.
Restauranten har et bredt sortiment af danske og internationale
bestsellere på menuen som for eksempel stegt flæsk med persillesovs
og oksesteak med bearnaise. Dagens tilbud byder på City Kroens
populære aftenmenu med laks, vildsvin og dessertsymfoni, og især
hovedretten er et hjertebarn for restaurantchef Tobias:
"Hjemmelavet dansk vildsvin er et særsyn på københavnske
restauranter, og det er synd, for det er virkelig lækkert og en
stor succes her på kroen," fortæller han.
Glæd dig til følgende menu:
- Rilette af varmrøget og dampet norsk laks på sprød salat med
creme fraiche og krydderurter.
- Dansk vildsvin med waldorfsalat, dagens kartoffel og
hjemmelavet vildtsauce.
- City Kroens dessertsymfoni, der er sammensat af hjemmelavet
crème brûlée, chokoladekage og vaniljeparfait.
Alt er naturligvis hjemmelavet. Rigtig god fornøjelse!