Kendis-café med stærkt
køkken
Journalist: Severin Hygum
Fotograf: Kim Bjærre
Café Zeze i Ny Østergade serverer gedigen mad i det charmerende
forretningskvarter. Især lever køkkenet op til vores høje
forventninger, og vi smagte på alle de 4 retter, som I har mulighed
for at vælge blandt. Den nye køkkenchef har været i lære hos
verdensmesterkokken Rasmus Kofoed - og det kan smages!
Jeg har før besøgt Cafe Zeze på en formiddag. Ud over den gode
mad, husker jeg at caféen var ganske velbesøgt allerede tidligt på
dagen. Endnu engang står jakkesættene i en lille kø ved baren, og
bordene er godt besat af frokostsultne og kaffedrikkende
gæster.
Siden sidst er Michael Roux tiltrådt som ny køkkenchef og
menukortet let ændret. Michael er lært op på verdensmesterkokken
Rasmus Kofoeds Geranium fra dengang de holdte til ved Kongens
Have.
Risotto med kammuslinger
Første tallerken byder på en lys risotto
med stegte kammuslinger og knald på krydderurterne. Kammuslingerne
er sprødstegt og har bevaret sin saft, mens risottoen er dejlig
cremet og velafstemt.
Pastaret med oksemørbrad og
parmesansauce
Caféens storsællert er en sikker pastaret
med strimler af saftig oksemørbrad og grønt i en lys parmesansauce.
En ret, der vil falde i de flestes smag med sammensætningen af det
luksuriøse kød, den lette ostesauce, svampe, rød peber med
mere.
Torsk på spinatkartoffelmos
Næste ret har måske ikke oddsene med sig i
samme grad. Torsk er fra naturens side ikke den mest smagfulde
fisk, men der er godt med saft og smag i den torsk Michael serverer
for os. Den skindstegte torsk ligger på en dejlig
spinatkartoffelmos og er omgivet af sauteret porrefennikel,
gyldenglinsende estragonsauce og grønne urter.
Saucerne er generelt rigtig godt balanceret i samtlige retter,
vi får serveret.
Kalvesteak med dampede karotter og
broccoli
Sidste stop på vores tur gennem de mange
retter består af en flot kalvesteak med dampede karotter og
broccoli samt en sauce med god kalvesky og tomat. Ved siden af en
skål pommes sautée samt en lille ekstra kande af den herlige sauce.
Pebersteaken er, som pastaretten i øvrigt, en sikker ting for
kødelskerne.
Placeringen er ikke det eneste attraktive ved Café Zeze -
køkkenet har nemlig stadig godt styr på sin metier på denne
formiddag med godt gang i biksen. Vær opmærksom på, at tilbuddet
kun er gældende i aftentimerne fra kl. 17.30-22 lørdag-torsdag.