Teppanyaki og
yakiniku
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
Kokken hælder japansk risvin over den lyntilberedte laks, den
store teppan syder og Teppanyaki-forretten er godt på vej. Teppan
betyder jernplade på japansk, og teppanyaki kan oversættes til
noget i retning af 'tilberedt på en jernplade'. Downtowns to
udsendte betragter betaget kokkens skills med metalpaletterne, og
resultatet af hans akrobatiske anstrengelser er en delikat-udseende
forret med lækkerier som laks, tigerrejer, kammuslinger og
asparges.
Efter den velsmagende teppanyaki-anretning sætter vi os til
rette ved et lille bord med en indbygget japansk grill i midten og
glæder os til vores yakiniku-hovedret. Yakiniku betyder, at du selv
tilbereder maden ved bordet, hvilket er en populær måde at spise på
i det meste af Asien. Vi får serveret en tallerken med strimler af
okse- og lammekød, grønne nudler og masser af friske grøntsager. Da
bordgrillen er tilpas varm lynsteger vi kød og urter og dypper
lystigt i soja, sesampasta og spicy tomat-dip. Meget delikat!
Desserten er en japansk nyfortolkning af den franske
dessertklassiker creme brulée. Fire Flys udgave består af tre små,
firkantede kopper creme brulée med smag af henholdsvis grøn the,
vanilje og chokolade. Der er delte meninger om yndlingsvarianten,
personligt foretrækker jeg den traditionelle med vanilje, mens
Downtown-fotograf Kim hårdnakket insisterer på, at den
eksperimenterende variant med grøn the er den bedste. Køb dagens
tilbud og find jeres egne favoritter…
I kan glæde jer til
følgende:
- Dybstegte rejetoasts med sesamfrø, persille og sød
chilisovs.
- Teppanyaki-tallerken med laks, tigerrejer, grønskal-muslinger,
kammuslinger, courgetter og asparges med seafood-sauce lavet af
hvidløg, soja og sake (japansk risvin)
- Yakiniku-menu bestående af oksekød, lammekød, japanske
vegetarnudler, courgetter, aubergine, svampe og tre slags dyppelse
(soja, sesam og tomat).
- 3 små portioner creme brulée med henholdsvis vanilje, grøn the
og chokolade.