Indiske specialiteter med et drys af Europa
Journalist: Søren Folke Larsen og Severin
Hygum
Fotograf: Paw Ager
Den indiske Restaurant Cave på Store Kongensgade i Indre By er
ejet og styret af to brødre, der begge har en stor passion for
indisk madkultur. Chefkokken har mere end 25 års erfaring med
indisk gourmet og kreerer lækre, velsmagende og farvestrålende
retter. Vi er vilde med deres indisk/europæiske koncept, og maden
smager intet mindre end fantastisk!
Den 5-retters menu består af:Appetizers: 4 stk.
Pappadums (letkrydrede chips af kikærtemel)
Forret: Vegetable Pakora (krydrede grøntsagsstykker i
kikærtedej)
Hovedretter:
Chili Garlic Chicken (chili/hvidløgs-marineret ovnstegt
kyllingebryst) og Chicken Ginger (ingefærsmarineret kyllingebryst)
- med ris, naan-brød og den indiske yoghurtdressing raita
Dagens dessert, som varierer
Vi har tidligere spist på Restaurant Cave, og det var en rigtig
god oplevelse. Det var dog ikke samme menu som ovenstående, men de
indiske retter var virkelig smagfulde og lækre. Deres hjemmelavede
mango-lassi smager desuden fuldstændig himmelsk og sammen med den
stemningsfulde kælderindretning, vil den for en stund få dig til at
glemme, at du faktisk 'bare' er i kolde København.
Chefkokken skaber retter og menuer, der kombinerer indiske
ingredienser, friske råvarer og indiske madlavningsteknikker med et
europæisk touch, der resulterer i smukke og smagfulde anretninger.
Køkkenet hylder fagligheden og håndværket, og eksempelvis kværner
de selv deres krydderier for at give dig en smagsoplevelse ud over
det sædvanlige.