Smag på Szechuan
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
"Der er godt spark i de her nudler," siger Downtown-fotograf Kim
velfornøjet, da han sætter tænderne i en spicy, kold forret
bestående af ægnudler med forårsløg, peberfrugt, sesamfrø, agurk og
en chili-stærk, syrlig-sød marinade.
Vi er på restaurant Great China, en stor kinesisk restaurant et
stenkast fra Tivoli, Glyptoteket og Strøget. Lokalerne er
rummelige, veloplyste og med højt til loftet. Indretningen er meget
moderne-kinesisk med store borde og plads til masser af
mennesker.
"Det er nu også rart med en ret, der er lidt mildere,"
anerkender Kim og smager på et stykke varmt, lynstegt oksekød med
løg og frisk koriander. Han er tydeligvis faldet for det
sydvestkinesiske køkken, og det gør I med garanti også.
"Szechuan-køkkenet er kendt i hele Kina," fortæller indehaver af
Great China Jiang og uddyber: "Retterne er meget krydrede og
stærke. Men de er stærke på en nem måde, så danskerne kan sagtens
spise med," siger Jiang, der har fløjet en dyr kinesisk
Szechuan-kok til Danmark for at få den helt rigtige, autentiske
smag frem i maden. Glæd jer til følgende 6 retter:
Kolde forretter:
- Ægnudler med forårsløg, peberfrugt, sesamfrø, agurk og en
chili-stærk sød/syrlig marinade.
- Kogt Szechuan-kylling blandet med strimlet agurk, løg og en
bittersød dressing smagt til med lidt tørret chili og
hvidløg.
- Langtidssimret okseskank skåret papirtyndt og marineret med
masser af krydderier, herunder Szechuan-peber og frisk
koriander.
Varme hovedretter:
- Stegte auberginer med hvidløg og chiliolie. Smagt til med
hakket svinekød og forårsløg.
- Oksekød paneret med rismel og lynstegt på panden i chiliolie og
garneret med peberfrugt, løg og friske krydderurter.
- Varme glasnudler med krydret, hakket svinekød og en sød/syrlig
sovs.
Restaurant Great China byder også på buffet og Live Cooking med
diverse wokretter, der bliver lyntilberedt for øjnene af dig og har
desuden en japansk søster-restaurant, hvis menukort I også kan
benytte jer af (ikke en del af dagens tilbud). Et oplagt alternativ
hvis I har ledsagere med, der er mere til den gren af det asiatiske
køkken. God fornøjelse!