Suveræn helhedsoplevelse
Journalist: Ditte Marie Krømmelbein Larsen
Fotograf: Paw Ager
»Restauranten er hyggeligt indrettet med klassisk
japanske minimalisme mikset med strejf af en nordisk følelse (…)
Sushien er fantastisk både smags- og anretningsmæssigt.« Sådan
skriver en bruger på AOK.dk.
Den enkle
tilberedning og respekt for råvarerne gør denne lille perle særlig
lækker. A. Sushi anvender kun friske råvarer. Alt
laves fra bunden og efter alle kunstens regler. Det hele kan ses i
det åbne køkken, hvor der er frit udsyn til kokkenes
tryllerier.
"Ved vores
åbne køkken kan vores gæster følge med i, hvad vi laver. Vi har
fået rigtig god respons, fordi mange finder det rigtig spændende at
se, hvordan vi tryller i køkkenet, mens de venter," siger indehaver
Anders Eriksson. Han startede restauranten i oktober sidste år med
visionen om både at lave Københavns bedste sushi og byens bedste
japansk à la carte-menu.
Med
dagens menu får I:
1 x lynkogte edamame-bønner krydret med
groft havsalt.
1 x grøn tangsalat med soya, riseddike, chili og
sesamolie.
2 x traditionel japansk sojabønnesuppe med tang tofu og
forårsløg.
Uramaki - stor rulle med ris udvendigt og tang
indvendigt:
1 stk. uramaki california roll med kanikama, mayonnaise, avocado,
agurk og sesam (8 stk.)
Futumaki - stor rulle med tang udvendigt og ris
indvendigt:
Futomaki roll med tun, agurk, avocado og forårsløg (5 stk.)
Futomaki roll med laks, tamago, avocado og asparges (5 stk.)
Nigiri - Ris med tilbehør ovenpå:
2 stk. nigri med laks.
2 stk. nigri med laks tataki (lynstegt laks).
2 stk. nigri med tun.
2 stk.nigri med reje.
2 stk. nigri med hvidfisk.
Dessert:
2 x creme brulee.
Herudover han I vælge mellem et bredt udvalg af saftige sticks,
yakisoba, don buri, delikate forretter og appetitlige desserter fra
restaurantens à la carte-menu.