Indiske specialiteter med et drys af Europa
Journalist: Søren
Folke Larsen og Severin Hygum
Fotograf: Paw
Ager
Den indiske Restaurant Cave på Store
Kongensgade i Indre By er ejet og styret af to brødre, der begge
har en stor passion for indisk madkultur. Chefkokken har mere end
25 års erfaring med indisk gourmet og kreerer lækre, velsmagende og
farvestrålende retter. Vi er vilde med deres indisk/europæiske
koncept, og maden smager intet mindre end fantastisk!
Den 5-retters menu består af:
Appetizers: 4 stk.
Pappadums (letkrydrede chips af kikærtemel)
Forret: Vegetable Pakora (krydrede
grøntsagsstykker i kikærtedej)
Hovedretter:
Chili Garlic Chicken
(chili/hvidløgs-marineret ovnstegt kyllingebryst) og Chicken Ginger
(ingefærsmarineret kyllingebryst) - med ris, naan-brød og den
indiske yoghurtdressing raita
Dessert: Qulab Jamun med is (indisk
chokoladedessert)
Jeg har tidligere spist på
Restaurant Cave, og det var en rigtig god oplevelse. Det var dog
ikke samme menu som ovenstående, men de indiske retter var virkelig
smagfulde og lækre. Deres hjemmelavede mango-lassi smager desuden
fuldstændig himmelsk og sammen med den stemningsfulde
kælderindretning, vil den for en stund få dig til at glemme, at du
faktisk 'bare' er i kolde København.
Chefkokken skaber retter og menuer, der kombinerer indiske
ingredienser, friske råvarer og indiske madlavningsteknikker med et
europæisk touch, der resulterer i smukke og smagfulde anretninger.
Køkkenet hylder fagligheden og håndværket, og eksempelvis kværner
de selv deres krydderier for at give dig en smagsoplevelse ud over
det sædvanlige.