Sprøde boghvedepandekager på La Petanque
Journalist: Mads Emil
Wivel
Fotograf: Kim
Bjærre
Downtown besøger La Petanques
hyggelige franske madkælder en kølig, tåget eftermiddag. Så snart
vi træder ind ad døren, får vi varmen og føler os hensat til en
lille fransk landsby. Der er blotlagte mursten på væggene,
orange-ternede duge på bordene og hyggelige glødepærer i
loftet.
"Vil I smage en galette?," spørger
medindehaver Lajla Wildau venligt. Øh ja tak, det vil vi gerne.
Lajla gennemskuer vores intetanende blikke og forklarer, at
'galette' er det franske ord for boghvedepandekage - altså en
madpandekage, der hører hjemme i det salte køkken.
Vi smager en sprød sag med
franskimporteret skinke, smeltet ost, æggeblomme, hjemmelavet
løgkompot og tomat. Det grove boghvedemel giver pandekagen en
rustik kvalitet, en nøddeagtig smag og kvalificerer den til at være
et regulært, sundt frokostmåltid. Pandekagen er sprød i kanten, som
en galette skal være, og dejlig sej og blød i midten. Fyldet er
lækkert og så tilpas veldoseret, at hvert element kommer til sin
ret.
"Traditionelt drikker man cidre
(fransk udgave af cider red.) til galettes," forklarer Lajla og
skænker et par glas, så vi kan smage på boblerne. Smagen er tør og
fyldig og minder på ingen måde om sine søde artsfæller fra
Sommersby eller Recorderlig.
"Det smager næsten lidt af øl," noterer Downtown-fotograf Kim sig
og tager en tår mere. Selvom cidre ikke er inkluderet i dagens
tilbud, kan det varmt anbefales at investere i et par franske
dråber til sin galette.
Vi får en crêpe til dessert, som er
lavet på almindeligt hvedemel og minder om den traditionelle danske
pandekage. Den er lækker blød og sød og med masser af smeltet
chokolade - en perfekt afrunding på en lækker fransk
pandekage-frokost.
I kan vælge i
mellem:
Til hovedret
Nr. 32 med skinke, æg, ost,
løgkompot, tomat og ansjoser
Nr. 33 med bacon eller skinke, æg,
champignon, ost og purløg
Nr. 37 med bechamelsauce, skinke og
champignon
Til dessert
Nr. 46 med chokolade og nutella
Nr. 47 med syltetøj
Nr. 48 med æblemos
Bon appetit.