Sake, soja og sushi
Journalist: Ditte Marie Krømmelbein
Larsen
Fotograf: Kim Bjærre
»Mit nye yndlingssushi take-away sted. Jeg har spist sushi fra
dette nyåbnede sushi-sted 3 gange - har bestilt forskellige ting
hver gang, og alle gange har været en super oplevelse,« skriver en
burger på mitKBH.dk. Og nu gentager Downtown succesen og giver jer
en frisklavet sushi-menu for 2 personer.
I får:
8 x Rainbow rolls (surimi, avocado, agurk toppet med laks, tun
og reje)
8 x Alaska rolls (laks, avocado, masago)
8 x Spicy tun rolls (tun, forårsløg, agurk og spicy sauce)
10 x Crispy Ebi rolls (ebi furia, avocado, rucola, forårsløg og
spicy sauce)
8 x Små Maki med tun
Hvis I har lyst til lidt ekstra snacks kan I købe tangsalat,
rispapirsruller og edamamebønner ved siden af.
Sushi Øst er en lille sushibar, som mest gør sig i take-away.
Der er dog også enkelte sidepladser i baren og uden for caféen,
hvor I kan spise, hvis vejret er godt.
De anbefaler blommevin eller japansk øl til menuen. Prøv for
eksempel blommevinen Choya Extra Years, der er lavet på modne
japanske blommer, mandler og abrikos, øllen Asahi (5,0 %) der er
tør i smagen eller den fyldige Sappori (4,7 %), der er mere
mild.
Floria, der er medejer af sushibaren, har altid drømt om at have
sit eget sushi-sted.
"Hos os er ambitionen både at lave lækker sushi, der smager godt,
og sushi der ser flot ud," siger hun.