firefly_001.JPG
firefly_002.JPG
firefly_003.JPG
firefly_004.JPG
firefly_005.JPG
firefly_006.JPG
firefly_007.JPG
firefly_008.JPG
firefly_009.JPG
firefly_010.JPG
firefly_011.JPG

3-retters raw food-menu for 2 personer

278,- / 556,-
  • 50% rabat
  • Slutter om

Få en 3-retters raw food-menu for 2 personer på det nyåbnede spisested Firefly ved Torvelhallerne

E-menuer og hvedegræs på Firefly

Journalist: Mads Emil Wivel

Fotograf: Kim Bjærre

 

"Vil du prøve en af vores friske juicer," spørger indehaver Bettina Baunbæk med et smil og rækker Downtowns udsendte en iPad-lignende skærm. Det er menukortet, viser det sig, og jeg begynder entusiastisk at bladre rundt mellem hvedegræs-shots og økologisk dåse-cola på touch-skærmen.

 

"Du kan også læse avis på e-menuen, kalde på en tjener, sende beskeder til andre borde eller måske flirte lidt med en sød pige i baren," forklarer Bettina behjælpeligt. Jeg nøjes med at skrive til Downtown-fotograf Kim, at han skal tage et billede af tingesten.

 

Gennemført økologisk

At en restaurant satser på en gennemført økologisk, biodynamisk, vegansk, fair trade og bæredygtig menu er prisværdigt i sig selv, men smagen skal også være i orden. Og det er den på Firefly. Forretten er en lækker raw-pad thai med sprøde nudler af pastinak, røde og hvide beder, courgetter samt gule, bordeaux og hvide gulerødder vendt i en smagfuld sydøst-asiatisk marinade med cashewnødder, hvidløg og chili.

 

Hovedretten er en raw-pizza med bund af dehydrerede tomater og cashewnødder toppet med marinerede portobellosvampe, semidried tomater og lidt friske krydderurter. Pizzaen er ledsaget af en sprød tomat-citrus-salat med urte-marinerede oliven og en skarp sennepsvinaigrette. Volumenmæssigt er hovedretten mindre end forretten, men pizzabunden har en fyldig umami-smag og spiller derfor, på trods af kvantiteten, en naturlig hovedrolle bland retterne.

 

Desserten er symbiose af rå kakao, kaktusjuice og avocado drysset med kokos. For madtraditionalister kan sammensætningen synes en smule løjerlig, men desserten runder raw-menuen af med cremet raffinement.

 

Biodynamiske tømmermænd

Når køkkenet lukker klokken 22 har øko-baren åben med dertilhørende øl, vin og botaniske coctails. Men på Firefly er du sikret en 100 % biodynamisk hovedpine dagen derpå, for som Bettina siger:

"Vi har taget alle tænkelige former for sprut og fundet en økologisk variant. Og hvis du har fået lidt for meget at drikke, kan du snuppe et alge- eller kaktusshots, som er udrensende og mindsker tømmermændene."

 

Som de eneste i Danmark sælger Firefly også Puerh-the fra 1950 (!), der er verdens dyreste the fra Kina og Luwak-kaffe, der er verdens dyreste kaffe fra Indonesien.

 

 

Betingelser

  • Kan indløses fra 11.11.2011 til 01.03.2012.

Bordbestilling er påkrævet og skal ske på tlf. 28 18 19 12 eller 33 36 33 30. Gør opmærsom på at I kommer fra Downtown ved bestilling.

 

Tilbuddet gælder alle dage fra kl. 17.

 Information

 

Åbningstider:

Alle dage: 10-24

Anmeldelser

blogs

"Alt i alt en virkelig god oplevelse. God stemning, smilende og servicemindede tjenere og vigtigst af alt; lækker og velanrettet mad til rimelige penge."

 

(Set på hverdags-mirakler.blogspot.com/)

 

"En del af det tjekkede koncept er menukortet, som kommer i form af en lille computer. Her kan man selv vælge fra et stort, lækkert og imponerende udvalg af forretter, hovedretter, desserter, milkshakes, juice, saft, sodavand mv. Og alt er økologisk!"


(Set på jensdrejer.wordpress.com)

Aftalepart

Firefly
CVR: ??

Adresse

Frederiksborggade 26
1360 KBH K
  • Firefly
    Frederiksborggade 26
    1360 København K
    33 36 33 30 / 28 18 19 12
Vælg variation
Vælg variation