Parisisk bistrostemning på Gyldenløvesgade
Journalist: Mads Emil Wivel
Fotograf: Kim Bjærre
Downtowns to udsendte føler sig hensat til en lun parisisk
fortovsrestaurant, da vi træder ind ad døren til Restaurant G.
Loftet er dækket af hyggelige glødepærer, gulvet er belagt med
mørke klinker og bordene er specialfremstillet af gamle døre og
gulvplanker. Den rustik-chikke indretning emmer af fransk
bistro-stemning med et eksklusivt touch.
Restauranten ligger i bunden af Comfort Hotel G, men er på ingen
måde forbeholdt hotellets gæster. I gastronomiske hovedstæder som
London, Paris og New York er det helt naturligt, at mad-entusiaster
opsøger hoteller udelukkende for at spise på deres restauranter. Og
københavnere kan ligeså godt vænne sig til at gøre det samme.
Det er hårdt arbejde at spise sig igennem 5 retter fransk
gourmet om eftermiddagen, men nogen skal jo gøre det. Så vi giver
os i kast med forretten, der består af laks escabeche smagt til med
safran og urter. Escabeche er en marinering, der tilføjes laksen
efter tilberedning - meget smagfuldt.
Mellemretten er tynde skiver rimmet torsk, der færdigtilberedes
ved bordet, når den varme kartoffel-porre-suppe hældes over. Den
delikate torsk er garneret af en syltet porre, der giver lidt grønt
modspil til fisken. Hovedretten består af langtidsbraiseret
kalvespidsbryst med æble-rosmarin-kompot, rødvinssauce og
peberodsskum. Den stærke peberrod giver de franske elementer et
elegant spark af nordisk power.
Det er næsten kriminelt ikke at nyde et par glas rødvin til de
frankofile herligheder, så gør jer selv en tjeneste og drik et par
glas af Restaurant G's udvalg af internationale kvalitetsvine.
Efter hovedretten serveres en lækker Comté med syltet abrikos,
knækbrød og små kiks. Den raffinerede ost efterfølges af den
franske dessertklassiker crème brûlée, som er ledsaget af en kølig
kugle appelsin-krokant-is. Alt i alt 5 retter gennemført fransk
høj-gastronomi med et lille, moderne twist af nordisk sæson.
Bon appétit.