kimia_001.JPG
kimia_002.JPG
kimia_003.JPG
kimia_004.JPG
kimia_005.JPG
kimia_006.JPG
kimia_007.JPG
kimia_008.JPG
kimia_009.JPG

Hjemmelavede orientalske specialiteter for 2 pers. hos Kimia

142,- / 284,-
  • 50% rabat
  • Slutter om

Glæd jer til en lækker hjemmelavet orientalsk tapas-brunch på Nørrebros nye hyggelige café Kimia - der er rigelig mad til 2 personer

Kimia laver mad fra hjertet

Journalist: Linda Østergaard

Fotograf: Kim Bjærre

 

Kimia, der åbnede 1. oktober i Blågårdsgade, skiller sig markant ud fra byens glitrende og stilrene caféer. Det sirligt håndskrevne menukort lokker med orientalske lækkerier, og persisk musik fra den gamle båndoptager smyger sig ind i øregangene.

 

Stedet er opkaldt efter det persiske ord Kimia, der betyder 'eliksir.' Og de varme drikke er særlige miksturer. Her kan du for eksempel få gylden mælk, der er en indisk, krydret drik lavet på gurkemeje, ingefær og varm mælk eller urteteer, som er sammensat, så de for eksempel er gode mod snøft og snue. Hver ret har også sin egen unikke historie.


"Jeg fejrede nytår med to jødiske kvinder for flere år siden, som lavede den mest fantastiske tahin. Da jeg åbnede Kimia, var jeg ikke i tvivl om, at den skulle serveres her. Jeg vil gerne dele alt det, jeg godt kan lide med andre," siger Pardis Pourahmad, som ejer stedet sammen med sin mor, Effat Shamohammadi, og tidligere har arbejdet på de omkringliggende Beat-Root og Kates Joint.

 

Der er rart hos Kimia, hvor fotografen og jeg tropper forblæste op en regnvåd oktoberdag. Caféen er indrettet med rustikke træborde, fine stole og rå murstensvægge. Levende stearinlys og potteplanter bidrager til følelsen af en hjemlig hyggehule.


Vi får serveret de små specialiteter i fine, forskellige skåle og tallerkner. Vi dypper først brødet i olivenolie og så i krydderiblandingen doâ. Smagen er sød og krydret. Den hjemmelavede tahin giver smagsløgene et spark og er vidunderlig ovenpå det knasende sprøde rugbrød toppet med tomat og mynte. De nybagte corn bread er søde og luftige, ligner muffins og minder også mere om kage end brød. De er et perfekt match til den himmelske urtete, der luner og gør godt. Det er tydeligt at smage, at Kimia laver mad fra hjertet.

Det kan I glæde jer til:
- 2 x ristet øko rugbrød, tomat og cremet feta
- 2 kogte øko æg

- 2 x hjemmelavet tahin (sesamsmør), brød og mynte
- 2 x Pardis' hjemmelavede doâ (egyptisk krydderiblanding) med brød og olivenolie
- 2 x Brendas hjemmebagte corn bread med smør
- 2 valgfrie varme drikke f.eks. Rias hjemmeblandede urtete, gylden mælk eller øko kaffe

Betingelser

  • Kan indløses fra 31.10.2011 til 28.02.2012.

Max. 4 værdibevis pr. person.

 

Max. 300 værdibeviser til salg.

 

Tilbuddet gælder hele dagen og kan både bruges til morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Bordbestilling er ikke mulig, og da cafeen er lille kan ventetid forekomme.Information

 

Åbningstider:

Man-lør: 9-22
Søn: 11-20

Aftalepart

Kimia
CVR: ??

Adresse

Blågårdsgade 2D
2200 København N
  • Kimia
    Blågårdsgade 2A
    2200 København N
    Tlf.: 35 34 54 81
Vælg variation
Vælg variation