Mini Sushi
Skribent: Frederik Plum
Foto: Kim Bjærre
I Danmark er ordet sushi blevet synonymt med rå fisk,
men den japanske betydning af ordet beskriver kombinationen af ris
og riseddike. Rå fisk som spise hedder sashimi.
Med Dagens Tilbud får du mulighed for at smage et større udvalg af
den japanske sushi-tradition og tilbuddet gælder sushi men også
edamame bønner, forårsruller og 2 varme sticks.
Sushi er traditionelt et bredere begreb end fisk, der også
består af kød, æg, grøntsager eller svampe. Risen er altid
tilberedt med japansk eddike, men tilbehøret kan både serveres råt,
marineret, stegt eller kogt.
Med Dagens Tilbud får du en stor Sushi Menu (S11) for to
personer, der består af 34 stk. sushi (8 x California inside-out, 8
x Laks inside-out, 8 x Tun indside-out og 8 x Reje inside-out).
Hertil får du edamame bønner og 3 forårsruller samt kylling- og
tigerreje-stick.
Sushi ordbog for begyndere:
NIGIRI betyder 'finger' hvilket henviser til nigiriens
størrelse, som ikke bør være længere end en lillefinger, så den kan
spises i én bid. Risbollen er formet seksten til sytten gange i
kokkens rutinerede hænder, for herefter at få et stykke fint skåret
fisk plantet på ryggen.
SAKE er den risvin japanerne drikker til sushi og sashimi. Den
er perfekt til alle former for fisk og bør nydes varm eller
tempereret. Japanerne skænker altid sake op til hinanden, da det
anses som en social gestus der udvikler venskaber.
SASHIMI er rå fisk skåret i fine, tynde skiver. Fisken anrettes
som en blomst og serveres med wasabi, ingefær og soja sauce.
SOJA er et af de vigtigste næringsmidler i Asien og dyrkes over
hele verden. Soja er lavet på kogte sojabønner og er fyldt med
proteiner, magnesium, kalk og jern.
TOFU kaldes også sojabønneost og er af kinesisk oprindelse.
Fremstillingen ligner fremstillingen af ost idet sojamælken
koaguleres, og massen derefter presses til blokke.
GOMA DRESSING er en cremet dressing rørt af sesamfrø, soja &
shiitakesvampe. Er god til både kolde og varme retter eller som
dip.