En uforglemmelig aften i vinens
tegn
Journalist: Rose Maria Værnet
Fotograf: Kim Bjærre
Det populære københavnske vinhus,
Det Lille Vinhus, ligger i indre Bys måske mest romantiske gård i
ly af et ældgammelt pæretræs tunge grene. Det er her, du igen har
chancen for at nyde en hel aftens fantastisk gourmet-vinsmagning
toppet med en delikat tapas-inspireret buffet.
Vi ankommer fire piger og skutter os
lidt i julekulden, men får hurtigt varmen, da vi bydes velkommen af
Lars Kroman, ejer af vinhuset. Lars er uddannet kok og tjener,
sommelier og ægte levemand. Han udvælger og importerer selv vinene,
vi bydes på aftenen igennem, og han præsenterer dem med humor og
personlig indlevelse.
Skinnende høje glas er linet op ved
bordene og en oversigt over aftenens vine ligger ved hver stol. Her
er plads til at notere vinenes indtryk, og vi lærer hurtigt, at
"bouquet" er duft, og at alkohol hænger sammen med sødme. Som
aftenen folder sig ud og vinen hældes i glassene, forvandles
gæsternes tilbageholdende forventningsfuldhed til hyggelig
småsludren og interesserede spørgsmål til alt fra vinenes historie
til smagning, opbevaring og servering.
Med fire vine - en hvid og tre røde
- føles aftenen som en rejse gennem de sydeuropæiske lande, fra
Spaniens kyst, til Portugals højland, gennem Frankrigs landområder
og med dybrød slutdestination i Italien.
Den vidunderlige tapas-inspirerede
buffet runder oplevelsen sublimt af, og vi nyder de sidste glas
rødvin til smagen af lufttørret skinke, krydret pølse, smagfulde
oste, soltørrede tomater, spanske oliven, pesto og tapenade på
lækkert brød.
Ligegyldigt om du er ægte
vininteresseret, simpelt vinelskende eller bare moderne livsnyder
som mig, vil Det Lille Vinhus byde på en uforglemmelig aften med
autentisk forkælelse af alle dine sanser.
Det får du:
Vinpakke 3:
4 forskellige
vine, (1 hvid og 3 røde), hvor du hører historien
bag
Et smagsskema, hvor du kan
notere dine smagsoplevelser.
Tapas-anretning, som består af chorizo, tørret skinke, soltørrede
tomater, oliven, pesto og 2 slags ost.
Der er brød til vinsmagningen og
maden.