Kendis-café med stærkt køkken
Journalist: Severin Hygum
Fotograf: Paw Ager
Da jeg møder vores fotograf Paw i
baren på Café Zeze i Ny Østergade, lægger jeg først og fremmest
mærke til, hvor velbesøgt stedet er. Klokken har endnu ikke
passeret 12, men jakkesættene står allerede i kø ved baren, og
bordene er velbesatte af frokostsultne og kaffedrikkende gæster.
Køkkenchefen Mikkel står klar til at lange de fire flotte
anretninger, som I kan vælge imellem, over disken.
1) Første anretning byder på store
stegte tigerrejer (prawns) og kammuslinger, en bulgurbygning i
midten samt grønt on the side. Især kammuslingerne og den
økologiske bulgur med krydderurter er lige i skabet - godt hjulpet
i mål af tilbehøret, som også har fået en tur med lidt
chili/hvidløgsolie.
2) Café Zezes storsællert er en
sikker pastaret med strimler af saftig oksemørbrad og grønt i en
lys parmesansauce. En ret, der vil falde i de flestes smag med
sammensætningen af det luksuriøse kød, den lette ostesauce og de
sprøde grøntsager i rigelige mængder.
3) Næste ret har måske ikke oddsene
med sig i samme grad: Torsk er fra naturens side ikke den mest
smagfulde fisk, men der er godt med saft og smag i den torsk,
Mikkel serverer for os. Dertil får vi pommes sauté og en beurre
blanc (smørsauce) som har sin flotte farve fra et par purerede
rødbeder. På tallerkenen er der desuden lidt gulerødder samt
blomkål og broccoli.
4) Sidste stop på vores tur gennem
de mange retter består af møre skiver rosa-stegt and, der har fået
selskab af en skøn kompot af tranebær og appelsin-slides. Kompotten
supplerer andekødet eminent med sit sursøde indslag, og pomme
fondanten har en sprød skal fra den andefond, som kartoflerne er
kogt sammen med. Skarpt!
Den centrale placering er altså ikke
det eneste attraktive ved Café Zeze. Køkkenet har virkelig styr på
sin metier denne formiddag med godt gang i biksen. Vær opmærksom
på, at tilbuddet er gældende kl. 17.30-22 mandag-torsdag samt
lørdag.