Skønne retter i skønne omgivelser
Journalist: Severin
Hygum
Fotograf: Kim
Bjærre
Skønne Måltider ligger lige i
smørhullet på Godthåbsvej. På den anden side af gaden ligger
hyggelige Aksel Møllers Have i det populære svømmehalsområde, og vi
befinder os selvfølgelig på Frederiksberg. Sarmoli, der er
indehaver, har inviteret Downtown forbi til en pastaret på
Godthåbsvej, og det takker jeg selvfølgelig ikke nej til. Man må
ofre sig for jer kære medlemmer.
Sarmoli disker straks op med en flot
forret, da jeg er kommet ind og har sat mig til rette. Det er en
lækker sprød hvidkålssalat med hjemmerørt tzatziki. Ikke en ret man
ofte får serveret, men jeg labber det tilfreds i mig, mens Sarmoli
går i gang med en pastaret.
Cremet og velsmagende
pastaret
Da pastaretten kommer på bordet, ser den egentlig ikke ud af noget
særligt. Jeg har på Sarmolis opfordring bestilt deres pasta
carbonara, som har et fedtindhold på kun 20 %, hvilket er lavt i
forhold til carbonara tilberedt på traditionel vis. Men retten har
den intense smag fra en carbonara uden at være vammel, og jeg synes
han har ramt rigtig godt. Pastaskruerne er lavet på fuldkornsdej og
portionen er rigeligt stor til at mætte en sulten sømand.
Dyrker det
nære
"Man kan sige, at vi dyrker det nære. Vi foretrækker lokale
råvarer, og det hele drives som et familieforetagende," siger
Sarmoli, der vinker til gud og hver mand gennem ruden ud til
Godthåbsvej. Sarmolis far har nemlig haft en forretning på samme
adresse, og de mange mennesker i nærområdet kender Sarmoli fra
dengang han løb rundt og hjalp i farmands forretning.
Mens jeg spiser og Sarmoli er i gang
i køkkenet, lægger jeg mærke til de mange økologiske produkter i
forretningen. Her er alt fra te og kaffe til vildblomsthonning. Alt
sammen er økologisk, hvilket også gælder de mange forskellige slags
Naturens Spisekammer-drikke, som er inkluderet i tilbuddet.
Vi siger tak til Sarmoli og resten
af holdet på Godthåbsvej, der glæder sig til at møde nye ansigter i
deres lille hyggelige pasta-biks.