2 for 1 på lækre onigiri samt valgfri suppe med tilbehør fra Onigiri i Jægersborggade eller Grønnegade – Det er lidt ligesom sushi, bare nemmere

Onigiri

Skribent: Frederik Plum

Foto: Kim Bjærre


Natasha Hegelund Latif startede Onigiri i den hyggelige Jægersborgade for et lille år siden. Københavnerne har allerede taget godt i mod det japanske take away koncept, så Natasha har lige åbnet sin anden Onigiri i Grønnegade. "Vi er de eneste i hele Skandinavien der laver onigiri, så det er helt nyt.", fortæller Natasha. Dagens Tilbud giver 2 for 1 på lækker og sund take away samt valgfri suppe med tilbehør fra Onigiri på Nørrebro eller i Indre By.

"Onigiri opstod samtidig med sushi og det er også en risbaseret spise. Men den egner sig bedre som take away, til en frokost eller til en udflugt, fordi den ikke kræver noget tilbehør. Det er en lækker pakke, hvor alt det gode er gemt inden i, og den er lavet, så du kan spise den med én hånd, så der er mange der spiser den på farten eller mens de cykler", fortæller Natasha og afslutter med lidt historisk fakta: "I gamle dage var det faktisk samuraiernes foretrukne spise, fordi de kunne spise onigiri mens de rejste, og maden er lavet så den holder længere og bedre end sushi eller lignende take away."

De to Onigiri forretninger laver maden efter japansk forbillede, men Natasha fortæller, at hun har ændret opskrifterne, så de er mere friske end traditionel japansk onigiri: "Jeg har lavet alle opskrifter fra bunden og det meste er hjemmelavet. Jeg har valgt at bruge flere friske råvarer end de normalt gør i Japan, hvor de anvender mange syltede produkter, og vi har valgt at lave frisk onigiri hver dag, selv om de sagtens kan holde sig i tre-fire dage", og hun tilføjer: "Og så bliver de ikke slatne som en sandwich. De holder form, friskhed og smag."

Ambitionerne om at lave frisk mad skinner også igennem på Onigiris forretningskoncept. Alle varer er økologiske, hvis de ellers kan skaffes. Problemet er, at den japanske øko-mærkning ikke lever op til danske krav, så det er ikke muligt at skaffe mirin-vin eller wasabi, der lever 100% op til de danske krav. "Det er sådan set øko, bare japansk øko. Men vi gør meget ud af altid at oplyse hvilke varer der er økologiske, så man kan bare spørge i forretningen", fortæller Natasha med et smil og tilføjer: "Og vi giver alt overskydende mad til de hjemløse, så der ikke er noget der går til spilde. På den måde prøver vi at lave en helhedsorienteret forretning, der ikke kun leverer sund mad, men én der er baseret på en sund filosofi."

Betingelser

 • Kan indløses fra 23.10.2010 til 31.12.2010.

Max. 1 værdibevis pr. person.Information

Åbningstider:

Jægersborggade Kbh. N
Man-Tor: 11.30-18
Fre: 11.30-16

Grønnegade Kbh. K
Man-Fre: 10-18
Lør: 10-16

Anmeldelser

AOK

"Er du ikke helt vild med rå fisk, men glad for ris og japansk mad, er Onigiri den perfekte frokost for dig. Onigiri er navnet på en japansk risbolle, som er fyldt med lækkerier og ofte formet som en flad trekant. Det er også navnet på en lille, funky, japansk take away, som i oktober åbnede i Grønnegade, og som i forvejen har en filial i den del af Jægersborggade, som ligger tættest på Jagtvej på Nørrebro."

Seen on aok.dk

Aftalepart

Onigiri
CVR: ??
 • Onigiri
  Onigiri
  Jægersborggade 6-8 kld.
  2200 Kbh. N
 • Onigiri
  Onigiri
  Grønnegade 41
  1107 Kbh. K
Vælg variation
Vælg variation