Spis frokost som i
Kina
Journalist: Mads Emil
Wivel
Fotograf: Kim
Bjærre
Ved frokosttid i kinesiske storbyer
strømmer folk ud fra deres kontorer og forretninger og stiller sig
i kø på gader og stræder til de mange små gaderestauranter for at
spise nudler til frokost.
I Danmark går vi sjældent ud og
spiser frokost til hverdag, men på Tea Restaurant håber de, at
dagens Downtown-tilbud kan få danskerne ud af deres kontorer og ned
på gaden ved frokosttid.
"Der bliver nok aldrig kinesiske frokost-tilstande i København,
men hvis du en dag har lyst til en lækker, varm ret midt på dagen,
så er en skål nudler oplagt," mener Baoshan Li, der er køkkenchef
på Tea restaurant.
Som den eneste kinesiske restaurant
i Danmark laver Tea Restaurant selv deres nudler helt fra
bunden.
"Ligesom gode italienske restauranter laver deres egen pasta, så
laver vi selvfølgelig vores egne nudler," fortæller Baoshan Li
begejstret og inviterer Downtown med ud i køkkenet, så vi kan se,
hvordan det foregår.
Restaurantens nord-kinesiske kok
tager en humpel dej og svinger den selvsikkert rundt i alle mulige
og umulige formationer og ender til sidst med - udelukkende ved
brug af håndkraft - en ordentlig stak nudler.
De bliver straks smidt i en stor
gryde med spilkogende vand, hvor de får lov til at ligge i ganske
få minutter. Herefter bliver de placeret i en skål med suppe og
garneret med braiseret oksekød, sprød bok choi, frisk koriander,
forårsløg og lidt chili.
Downtown konstaterer med det samme,
at den frisklavede smag og konsistens ikke fornægter sig i de
hjemmelavede nudler. Så rejs dig fra kontorstolen, drop
leverpostejsmaden og spis frokost, som de gør i Kina.