Kom Spanien rundt med en
velkomponeret
tapas-symfoni
Journalist:
Sille Hertz Karlsen
Fotograf:
Kim Bjærre
Bordene står tæt i den lille,
stearinlysoplyste tapas-restaurant. Stemningen er munter og
afslappet. De lidt betonagtige, rå vægge giver et strejf af
newyorkerstemning, og store facadevinduer sørger for et hyggeligt
vue ud over den livlige Blågårds Plads.
Til at starte med får I serveret en
kurv med brød, som I kan dyppe i en lækker olivenolie. Brødet er
hjemmebagt og har en god krumme, og olivenolien harmonisk og
lækker. Detaljerne er i orden. Herefter kommer
tapastallerkenerne.
Tapaskonceptet er per definition
småretter, så forvent ikke herreportioner - men en nøje udvalgt
sammensætning af små, himmerigsmundfulde. I skal dog nok blive
mætte af en omgang månedens tapastallerken på Tapasfabrikken. Og så
kan det tilføjes, at størrelsen på retterne giver mulighed for
forskellige smagsoplevelser.
Maden er ikke helt traditionel
spansk men bærer præg af besøg i både Italien og Frankrig.
Vinkortet er i øvrigt velassorteret og omhyggeligt afstemt til
menukortet.
I får:
3 slags bruscetta
2 slags oste
Carpaccio
Olivenmix
Capresesalat
Grillede
horizon-pølser
3 slags charcuteri
Tigerrejer med
wagamisalat
Når nu I er der, så tag lige og und
jer selv én af deres desserter. Downtown kan anbefale både den
blødende chokoladekage med sorbet og rabarbertriflien - de går
desuden godt sammen og er oplagte til deling.