Smag Nepal i Danmark
Journalist: Tine Steen
Mortensen
Fotograf: Kim Bjærre
Nu behøver du ikke tage til Himalayas hjemland for at komme på
rutchetur gennem det nepalesiske og indiske køkken. Hos Københavns
første Nepalesiske restaurant, Namaste Nepal Restaurant og Café,
kan dine smagsløg komme på opdagelse i autentiske chili-,
vegetariske-, linse- og karryretter i hyggelige omgivelser, som
emmer af orientalsk mystik.
Restaurantens kokke har stor erfaring med det nepalesiske og
indiske køkken, og de er uddannede til at lave mad med lavt
fedtindhold, hvor de prioriterer det grønne og vegetariske køkken.
Kokkene bruger de bedste danske råvarer i deres retter og mixer det
med specielle krydderier fra Nepal.
Hos Namaste Nepal lægger de vægt på høj kvalitet, og at du får den
bedste følelse af Nepal og Indien, ligesom de lægger vægt på at
være en familievenlig nepalesisk og indisk restaurant.
Menuen på Namaste Nepal Restaurant og Café indeholder såvel nye,
innovative og spændende retter som mere traditionelle retter, og
for at du kan få den rigtige oplevelse, har de importeret de fleste
af deres ingredienser direkte fra Nepal og Indien. Så spring ud i
tre orientalske retter, hvor du kan vælge madkultur fra flere
forskellige regioner i Nepal og Indien.
Du kan frit vælge en forret, en hovedret og en dessert blandt
følgende retter:
Forret:
• Papad
• Små, sprøde, krydrede brød
• 5. stk. momo
• Hakket kylling indpakket i dej, dampkogt
Hovedret med kogte ris eller naanbrød inkluderet:
• Dal-suppe
• Suppe af gule linser
• Jhaneko Kalo dal
• Sorte linser med nepalesiske urter og
smør
• Kukhura ko Jhol
• Nepalesisk karrykylling med sauce
• Grøntsagskarry
• Årstidens grøntsager i mild sauce
• Nepali Tarkiri
• Årstidens grøntsager i traditionel nepalesisk
sauce
Dessert:
• Sikarni
• Yoghurt med kanel og tørrede nødder
• Lal Mohan
• Gyldne dessertkugler med sirup
•
Isdessert
Jordbær- og vaniljeis
Khir
Traditionel nepalesisk dessert (risbudding)
Velbekomme!