Smag Indien med et drys af Europa
Skribent: Søren Folke Larsen
Foto: Alexander Banck-Petersen
Den indiske Restaurant Cave på Store Kongensgade i indre København
er ejet og styret af to brødre, der begge har en stor passion for
indisk madkultur. Chefkokken har mere end 25 års erfaring med
indisk gourmet og kreerer lækre, velsmagende og farvestrålende
retter.
Restaurant Cave er placeret i kælderplan, og når du træder ind,
bliver du mødt af et varmt og hyggeligt lokale. Gennem de små
vinduer kan du ane travlheden ude på gaden, men ellers er det som
om tiden hernede er sat lidt ned i tempo. Eksotiske fisk i et stort
akvarium glider roligt igennem vandet og sender dine tanker mod
varmere himmelstrøg, mens det søde personale tager imod din
bestilling.
Hvis du vil have en mere autentisk oplevelse, kan du også nyde
din middag i den flotte Mongul Lounge - også kaldet "Det kongelige
rum". Loungen er indrettet i traditionel indisk stil. Flotte og
farverige stoffer i loftet, indisk importeret interiør, store bløde
stole og hyggelig dæmpet belysning.
Chefkokken skaber retter og menuer, der kombinerer indiske
ingredienser, friske råvarer og indiske madlavningsteknikker med et
europæisk design, der frembringer en karakteristisk fantastisk
smag. For at få den gode smag frem i maden, kværner de selv deres
krydderier.
Den 5-retters menu består af:
Appetizers: 4 stk. Pappadums
Letkrydret chips af kikærtemel
Forret: Shish kebab
Lam grillet på spyd med koriander
Hovedret: Lamb Tikka Masala og Chicken Madras med ris, naan brød
og raita (yoghurtdressing med agurker, tomater, kartofler og
citrus)
Tandoori marineret lammestykker med friske urter - grillet i
ovn.
Tandoori kyllingstykker tilberedt med sennepsfrø, kokosmælk.
Knust kokos, knust rød chili samt karryblade
Dessert: Créme brûlee krydret med kardemomme.