WSGM001.jpg
WSGM002.jpg

2 for 1 på billetter til When Saints Go Machine 10. sep.

100,- / 200,-
  • 50% rabat
  • Slutter om

When Saints Go Machine - 2 for 1 på billetter til koncert på Forbrændingen d. 10 september

When Saints Go Machine fyrer op under Forbrændingen

Skribent: Maja Buur Bækgaard

When Saints Go Machine er helt sikkert et lyt værd. Bandet er startet af fire unge fyre fra København, og siden bandets dannelse i 2007, er de stormet direkte mod stjernerne. De har allerede formået at vinde P3 guld i 2009, og fået æren af at åbne Orange Scene på Roskilde Festival i 2010.

When Saints Go Machine bevæger sig i et elektronisk lydunivers med en anelse pop iblandet. Bandet vil gerne blande poppens melodik, med den svedige puls fra klubmiljøet og deres musik går lige i blodet. Mens de får ideer, skriver sange og laver musik, bruger de samtidig en masse tid på at udvikle sig som liveband. Så man er sikret sig en fest med melodiøse klubrytmer i centrum.

Betingelser

  • Kan indløses fra 10.09.2010 til 09.12.2010.

Gælder kun d. 10. september.

Max. 140 værdibeviser til salg.Information

Åbningstider og hjemmeside:

Dørene åbner kl. 20

Hjemmesider:

Forbrændingen

When Saints Go Machine

Anmeldelser

Gaffa

"Sangskrivningen og teksterne er i sig selv i særklasse, og selvom alle numre kan kaldes pop, så er de hver især forskellige fra hinanden, også i produktionen, der undervejs flirter med wall of sound og vokalharmonier"

Set i GAFFA

Interview med When Saints Go Machine

When Saints Go Machine har spillet på Orange Scene på Roskilde Festival og har ambitioner om at lave sange på højde med The Smiths. På en ellers kedelig mandag aften, var jeg så heldig at få forsangeren fra When Saints Go Machine,  Nikolaj Manuel Vonsild,  i røret til en snak om musik, hemmeligheder og Pariserbøffer.

Hvordan vil I beskrive jeres egen musik?

Det er svært at sætte ét label på, men jeg vil kalde det popmusik. Så længe unge kan lide at lytte til det, er det vel popmusik. Men jeg vil helst ikke sætte ét label på, det synes jeg er lidt gammeldags. Der er elementer der er  elektroniske, og så er det sjælelig musik, og til tider dansabel.

Hvad er jeres livret?

Der bliver jeg nødt til at sige Pariserbøf, det er en ret vi alle sætter stor pris på. Vi har tit diskuteret hvorfor det hedder en Pariserbøf, der er ikke særlig meget Paris over den, men den smager fantastisk.

Hvad er motivationen for at lave musik?

Umiddelbart er det fordi vi ikke kan finde ud af andet, og fordi vi ikke kan lade være. Vi kan især ikke lade være med at lave musik med hinanden, fordi vi inspirerer hinanden, vi bruger hinanden som samarbejdspartnere og kritikere. Det er fedt at have nogen, man kan vise det man har lavet til, og så kan de fortælle en, om det man har lavet er godt eller dårligt, eller hvad der skal ændres, for det bliver godt. Der er ikke nogen i bandet, der har lavet andet end musik siden vi startede for over tre år siden. Der er ingen, der har taget en uddannelse samtidig for virkelig at have noget at falde tilbage på.

Hvad gør I for at give publikum en fed live oplevelse?

Uanset hvor vi spiller, giver vi alt vi har. Vi lever os ind i musikken, og det er det vigtigste. Vi vil have at alle blandt publikum skal kunne føle musikken. Folk der ikke kan synge med og ikke kender musikken, skal kunne mærke følelserne i musikken alligevel. Det er en følelsesladet affære, når man er ude og spille. Når vi spiller, eksisterer vi kun der hvor vi er, og vi spiller musikken med publikum, man kan mærke energien fra dem, og den energi bruger vi i vores optrædener.

Hvor kan I lide at gå i byen?

Vi går ikke i byen. Vi er for tit ude at spille, og har for travlt med at arbejde. Nu lyder vi helt vildt gamle, altså vi ville gerne mere i byen, men har desværre ikke tid. Sidste weekend var jeg i byen to timer til en releasefest for nogen af mine venners band, men det er også det længste stykke  tid jeg har opholdt mig på en bar, i lang tid.

Hvor kommer inspirationen til musikken fra?

Det med inspiration er en rodet affære, fordi vi er fire mennesker kommer inspirationen fra utrolig mange steder. Vi er meget inspireret af klubmusik, for eksempel house og techno, men vi bliver også inspirerede af en masse gammel musik. Alt der har en slags kant inspirerer os. Vi ser det helt klart i et positivt lys at noget er bredt, at følelser rammer en bred befolkning, og giver en bestemt stemning. For eksempel The Smiths og Morrissey. Roxy music har virkelig kant og det er beundringsværdigt at de formåede at fange en hel generation. Men vores inspiration kommer mest fra europæisk musikhistorie, alt fra 70'erne og til nu, dagligdagens små finurligheder, de store eksistentielle spørgsmål alle stiller sig selv, underlige små lyde og tekstpassager der sætter sig fast.

Hvad er jeres yndlingsrestaurant?

Vi elsker Gyhrs og Niller på Øster Farimagsgade, den ligger på vej til vores øvelokale, og det er nogle mennesker, vi kender, der har det. Der er vildt hyggeligt, og hvis vejret er godt kan man sidde ude.

På Blågårds plads ligger der også en rigtig god thai restaurant, der hedder Ranee's, der er ikke så mange der kender den, men den er helt sikkert værd at prøve. Så skal man drikke kaffe på Harbo bar i Blågårdsgade, de har god kaffe, og hvis vejret er godt, kan man sidde udenfor, faktisk elsker vi alle steder hvor man kan sidde udenfor lige ved siden af en blomsterforretning, men jeg kender kun det ene sted, så det er meget enkelt.

Den største oplevelse for WSGM?

I live sammenhæng har det været at åbne orange scene, der var virkelig mange mennesker, og der skete nogle virkelig vilde ting i en selv. Nogle aftener sker der bare noget uforklarligt når man spiller, og det kan både band og publikum mærke. En anden stor oplevelse, som er mere på det personlige plan, er at vi har lært hinanden at kende, det er jo også en kæmpe oplevelse, og har været med til at skabe grundlag for at vi lever vores liv både igennem og med musikken.

Hvordan ser fremtiden ud for WSGM?

Vi satser højt, og det savner jeg tit at høre fra folk, at tro på at man kan komme til at leve, og endda at leve godt, af det man laver. Tro på at man kan skrive sange på højde med The Smiths selvom det nogen gange virker som en utopi. Vores drøm er vel som alle andre engelsksprogede bands i Danmark at få et internationalt gennembrud, skrive bedre og større sange og være konstant interesseret. Man skal bare gå efter de vilde drømme, man kan kun blive skuffet, det er vi blevet masser af gange, og det var sgu ikke så slemt.

Og lige som afslutning, hvad vil du så mene er bandets dybeste hemmelighed?

Vi ved ikke hvad vi laver, det er den største hemmelighed, vi har.

Aftalepart

Forbrændingen
CVR: ??
  • Forbrændingen
    Forbrændingen
    Vognporten 11
    2620 Albertslund
Vælg variation
Vælg variation