Kulinarisk smuttur til Asien
Journalist: Søren Folke Larsen
Fotograf: Kim Bjærre
I en kælder på Sankt Annæ Plads lige på hjørnet af Toldbodgade
ligger en lille perle. Sushi.com. Her får du en sublim
sushioplevelse midt i byen. Perfekt til en sommeraften med en du
holder af. Du kan vælge at tage sushien med og gå de hundrede meter
ned til havnen og nyde fisken ved vandet, eller du kan nappe de
skønne bidder i Sushi.coms hyggelige lokaler
Menuen I kan forkæle ganen med, ser sådan ud:
10 Nigiri: 2 Laks, 2 Reje, 2 Tofu, 2 Grillet ål og 2 Seard Tun,
der er stærkt krydrede
8 Hoso maki: 4 med tun og 4 med laks
Rispapir Maki: 4 Crispy Chiken med avokado, agurk, crispy
kylling, salat og teriyak
i
Toppede Maki: 8 Sparkling Laks med avokado, crispy tigerrejer
toppet med laks, chilimayo og chilisauce
FutoMaki: 6 Shell Mix med avokado, agurk, spicy reje, hummer og
snekrabbe med mayo
Samlet får I 36 stykker frisk sushi og en lækker portion
tangsalat
Så snart I træder ind i Sushi.com kan I mærke den hyggelige
atmosfære, og jo længere ind I kommer, vil I finde små underfundige
input, der har en sjov historie tilknyttet. Betjeningen er åben,
venlig og tjenerne søde og villige til at svare på alle jeres
spørgsmål.
Maden er fra Japan, men indehaveren Yadi er oprindeligt fra
Kina, og har fem års erfaring som sushikok. Han er derfor godt
klædt på til at servicere de sushiglade danskere. Yadi har altid
været fascineret af det japanske køkkens mest karakteristiske ret,
sushien, men han elsker også at eksperimentere og opfinde
anderledes og spændende madoplevelser.
Restauranten har plads til 34 gæster, men har også et ekstra
lokale, som mest er beregnet til selskaber. Hvis du ikke har
mulighed for at nyde restaurantens dejlige omgivelser, er det også
muligt at få den skønne mad med hjem.
Velbekomme!