Få en madoplevelse I aldrig glemmer: 4 retter autentisk indisk-pakistansk menu for 2 personer på Al-Diwan på Vesterbrogade
Tag plads ved kongernes bord
Journalist: Søren Folke Larsen
Fotograf: Kim Bjærre
En gang var Pakistan og Indien et samlet rige styret af kongerne
og beboet af mogulerne. De var kendt for deres kunst, store
monumenter som Taj Mahal og ikke mindst en stolt tradition for
madkunst. Al-Diwan betyder "Sted for kongelig audiens", og navnet
giver perfekt mening, når man besøger restauranten på Vesterbro.
Man bliver budt velkommen som en kærkommen gæst og ikke bare endnu
en kunde.
Opskrifterne hos Al-Diwan er autentiske og er gået i arv gennem
generationer. Retterne afspejler, hvad der blev serveret ved
kongens bord i det gamle mogulske rige. Alle sanser bliver pirret,
og du kan smage alle nuancerne i maden og kærligheden, der er lagt
i tilberedningen af det overdådige måltid.
Med dagens tilbud får
du og den heldige, som du vælger at dele tilbuddet med, hver fire
fantastiske retter fra det mogulske køkken.
Der er to forretter:
Paneer Pakoora: Små stykker kartoffel, bønner, ærter og urter
indbagt i kikærtemel og på traditionel vis serveret på en bund af
yoghurt.
Chicken Chat: Let salat med kikærter og kylling.
Forretterne serveres sammen med tre lækre dressinger (En stærk, en
mild og en sød). Smagfuld, krydret og absolut delikat!
Der serveres 2 hovedretter:
Shahi Korma: Lammekød i tyk, lækker cashewsauce
Al-Diwan Chicken Jalfrezi: Husets specialitet bestående af krydret
kylling i en sauce af ingefær, grøn peber og æg.
Sammen med de to hovedretter serveres der Pulao Rice og Tandoor
Naan-brød med hvidløg. Hovedretterne bliver placeret på bordet,
således at begge kan smage begge hovedretter og deles. Der er
rigeligt til at I begge bliver mætte og kan smage begge
retter.
For at fremtrylle den helt rigtige autentiske smag er alt
hjemmelavet og lavet helt fra bunden. Maden fremstår indbydende og
er anrettet med sans for de små detaljer og er en fryd for øjet.
Flot, farvestrålende, og vigtigst af alt: Ufatteligt velsmagende.
Alle ingredienser træder igennem i retterne. Fra det fede, det
sure, søde, til det salte og stærke. Alle nuancer er perfekt
afbalancerede, så intet overdøver noget andet. Et måltid på
Al-Diwan åbner virkelig øjnene for en masse nye smage, der er helt
ukendte på disse breddegrader.
Stedet er nydeligt indrettet med imponerende billeder fra et
pakistansk fort, håndmalede ornamenter på væggene og flotte
udskårne figurer. Her er ikke overpyntet, som nogen steder i samme
genre har for vane at være.
Al-Diwan åbnede i 1996 og har på de to årtier, hvor de har
eksisteret, samlet sig et stort stampublikum.
Downtown er nu også
fan, og nu er det jeres tur! Køb dagens tilbud, træd inden for i
Al-Diwans tronsal, bliv behandlet som en konge og oplev det ægte
indisk-pakistanske køkken.